An nou, tendințe noi în designul interior

Anul 2020 a fost un an plin de provocări (atât la nivel global, cât și personal, pentru fiecare dintre noi), așa că în acest moment ne este destul de greu să privim cu speranță către 2021 și să ne facem planuri, de orice natură ar fi ele: financiare, profesionale, de reamenajare a propriei locuințe etc.

Cu toate acestea, 2020 a fost un an care a avut și părți bune pentru că ne-a ajutat să ne redescoperim valorile și să prioritizăm exact acele lucruri care contează cu adevărat.

Am învățat că nu e nevoie să stăm opt ore la birou pentru a ne putea atinge obiectivele profesionale, ne-am adus aminte că timpul petrecut alături de familie este cel mai prețios, ne-am redescoperit dragostea pentru natură sau pentru hobby-urile uitate și am mai învățat și cât de important este spațiul pe care îl numim „acasă”.

Restricțiile impuse de autorități ne-au determinat pe cei mai mulți dintre noi să începem să investim în propriile locuințe și să le transformăm în spații mai frumoase, mai confortabile și, de ce nu, mai pline de viață și mai potrivite desfășurării activității noastre profesionale, care până nu mai demult se derula într-un spațiu office dintr-o clădire de birouri oarecare.

Trendul impus de pandemie – acela de a ne reorganiza locuințele în așa fel încât să devină din ce în ce mai confortabile și să poată acomoda și un spațiu profesional – va continua și în acest an, cu atât mai mult cu cât majoritatea companiilor și-au dat seama că pot face economii foarte mari atunci când angajații au posibilitatea să lucreze de acasă și că productivitatea individuală crește  considerabil atunci când angajatul lucreză din confortul propriei case.

Blocați în propriile case, am început să ne reamenajăm fără să vrem locuințele și chiar și aceia dintre noi care nu au demarat un proiect de reamenajare în pandemie plănuiesc, potrivit sondajelor de opinie publicate de diverse site-uri de design interior, să demareze un astfel de proiect în 2021.

Dincolo de considerentele de mai sus, o locuință amenajată pentru a fi mai frumoasă, mai confortabilă și mai primitoare influențează foarte mult nu doar starea de spirit a celor care își petrec timpul între pereții ei, ci și bunăstarea lor mentală.

În contextul de mai sus nu este, așadar, de mirare că tendințele în domeniul designului interior pentru 2021 țin cont tocmai de aceste lucruri: crearea unui spațiu care să îmbine latura funcțională cu cea estetică, în care să fie confortabil și să locuiești, dar și să lucrezi.

Și cum tendințele în design interior 2021 nu sunt decât un prilej pentru a te putea inspira din lucruri frumoase, îți propunem să aflăm ce ne sfătuiesc experții internaționali în amenajări.

Așa cum aminteam undeva mai sus, majoritatea românilor spun că în 2021 au în plan să-și reorganizeze spațiul în care locuiesc, așa că în cele ce urmează îți prezentăm pe scurt tendințele în materie de amenajare bucătărie / amenajare baie, urmând ca în alte articole să abordăm și tendințele pentru living, dormitor, spații de trecere etc.

Tendințe 2021 in amenajarea bucătăriei

Dacă vorbim de idei de design interior 2021 în materie de bucătării trebuie să includem neapărat elemente precum materiale, culori și texturi.

La nivel de culori vom asista la înrădăcinarea unei preferințe tot mai mari pentru culorile calde, care imprimă senzația de calm și odihnesc ochii, mai ales după o zi încărcată.

Contrastele foarte puternice, culorile tari și nuanțele neon au început deja să dispară încă de anul trecut, iar trendul se menține și în 2021.

În ceea ce privește texturile, vor predomina așa-numitele „heavy textures” (acele texturi grele precum textura catifelei), iar în cazul materialelor vom asista la o reîntoarcere la materialele naturale sau bazate pe reciclare.

Ce se poartă în materie de blaturi și mobilier de bucatarie?

În materie de mobilier de bucătărie vom observa schimbări importante, care vin în contextul modificărilor de comportament aduse de fenomenul „work from home” (muncă de acasă / muncă online).

Schimbarea dinamicii și a stilului de viață al fiecăruia dintre noi a poziționat bucătăria ca spațiu preferat pentru videoconferințele cu colegii de serviciu sau chiar pe post de birou de ocazie, unde se poate lucra în liniște la un proiect pentru job, departe de lecțiile online ale celui mic sau departe de tentația patului confortabil din dormitor.

Mobilierul va reflecta, prin urmare, această preferință care denotă o mișcare mai fluidă între diferite zone funcționale și, totodată, adaptarea la un stil de viață care poate fi numit cu ușurință multidimensional.

În ceea ce privește culorile, așa cum aminteam anterior, vor predomina culorile calde, care aduc o stare de bine, însă dacă preferi culorile tari, nu înseamnă că este greșit să împaci tendințelele de design interior 2021 cu propriile preferințe.

Iar dacă vorbim de blaturi de bucătărie, este destul de evident că va trebui să îți îndrepți atenția către blaturi din materiale frumoase și naturale, precum cele din quartz compozit, pe care le regăsești și în magazinul nostru online.

Tendințe 2021 in amenajarea băii

Dacă îți dorești ca anul acesta să demarezi nu doar un proces de amenajare bucătărie, ci și unul de amenajare baie, experții internaționali oferă câteva idei de design interior și pentru această eventualitate.

La fel ca în cazul bucătăriei, și amenajarea băii va trebui să țină cont de tendințele internaționale, care favorizează preferința pentru materiale naturale, așa că nu vei da greș, de exemplu, dacă alegi să aplici pe pereții băii panouri din lemn care să ofere senzația de căldură (ai grijă, însă, ca lemnul să fie tratat împtriva umezelii și aburului pentru că altfel rezultatul ar putea fi unul foarte neplăcut, pe termen mediu și lung).

De asemenea, corpurile de iluminat tind să se integreze tot mai mult într-o tendință generală de minimalism, născută tocmai din dorința de a putea accentua elementele naturale de care vorbeam anterior.

Ce se poartă în materie de blaturi și mobilă pentru baie?

În ceea ce privește mobilierul de baie, cu siguranță nu vei da greș dacă alegi să îți îndrepți atenția către aceleași materiale naturale de care povesteam mai sus, frumoase, autentice și în culori calde. Poți opta, de asemenea, să analizezi diverse idei de design interior și să alegi să îmbini tendințele internaționale cu propriile gusturi pentru că, în cele din urmă, nu e niciodată o greșeală să încerci să imprimi personalitatea ta spațiului în care trăiești.

Nu uita că materialele naturale sau reciclate trebuie să se regăsească nu doar în mobilier, ci și în elementele decorative din baie: de exemplu, un covoraș din bambus sau din răchită va trebui să ia locul clasicului covoraș din plastic, piatra sau ceramica vor trebui să se regăsească în componența instalațiilor sanitare, în timp ce motivele și modelele vegetele sau florale ar trebui să ia locul pereților reci, gresiei și faianței în culori neutre.

Iar dacă vorbim de blaturi de baie, și în acest caz îți recomandăm să îți îndrepți atenția către blaturi din materiale frumoase, naturale și durabile, precum cele din quartz, pe care le regăsești și în magazinul nostru online.

Nu uita, de asemenea, că plantele verzi oferă un aspect aparte oricărei băi, așa că, dacă spațiul îți permite, încearcă să creezi și un mic colț verde.

5 recomandări ale specialiștilor Prowestone

Cum recomandări de blaturi de bucătărie ți-am oferit deja AICI sau AICI, nu puteam să încheiem acest articol fără să îți facem și cinci recomandări de blaturi de baie.

  1. Blat de baie Superwhite

Nuanța acestui blat din quartz compozit face parte din colecția Quartzo, produsă de Stone Italiana, un brand internațional renumit ale cărui produse sunt importate și furnizate în România în exclusivitate de Prowest.

Cu suprafață lucioasă uni (una dintre puținele opțiuni de calitate de pe piața de quartz alb strălucitor) și de un alb impecabil, care îl recomandă pentru orice tip de spațiu, acest blat poate fi alegerea ideală pentru baia ta.

Blat de baie Superwhite

Foto: Prowest

  1. Blat de baie Superblack

Superblack este un quartz compozit de culoare neagră, cu suprafață lucioasă uni, care reprezintă, la rândul său, una dintre foarte puținele opțiuni de pe piața de quartz negru strălucitor fără pigmentație.

Elegant și foarte rezistent, acest blat înnobilează orice fel de spațiu și, evident, atrage admirația tuturor celor care îl remarcă.

 Blat negru

Foto: Prowest

  1. Blat de baie Kgold

Nuanța blatului de baie din quartz compozit Kgold face parte din colecția Cartapietra, produsă de Stone Italiana, un brand global ale cărui produse sunt importate și furnizate în România exclusiv prin Prowest.

Kgold este un quartz compozit cu aspect de marmură, culoare crem deschis și cu o suprafață lucioasă brăzdată de o ventură beige (una dintre cele mai apreciate nuanțe de quartz marmorat din gama producătorului).

Blat baie

Foto: Prowest

  1. Blat de baie Lapland

Lapland este un quartz compozit de culoare albă, cu suprafață lucioasă pigmentată și cristale de oglindă inserate. Este produs de Cimstone, un brand internațional cu tradiție, ale cărui produse sunt importate și furnizate în țara noastră în exclusivitate prin Prowest.

Un asemenea blat reprezintă intersecția perfectă dintre eleganță și design funcțional, așa că poate reprezenta alegerea ideală pentru aproape orice fel de baie.

 Blat baie Lapand

Foto: Prowest

  1. Blat de baie Nevers

Nevers este un quartz compozit cu aspect de granit de culoare beige-maro, cu suprafață lucioasă pigmentată și produs de Cimstone, un brand renumit și foarte apreciat la nivel global, ale cărui produse sunt importate și furnizate în țara noastră în exclusivitate prin Prowest.

Fiind vorba despre un blat funcțional și cu un aspect estetic deosebit, acesta poate fi integrat cu ușurință în orice stil de amenajare și în orice tip de spațiu.

Blat baie Prowest

Foto: Prowest

În concluzie, acestea sunt principalele tendințe în materie de design interior 2021. Deși din punct de vedere vizual nu există schimbări majore, din punct de vedere funcțional accentul cade, după cum am arătat, pe simplitate și pe crearea de spații multi-funcționale.

Procesele de amenajare demarate în 2021 vor prioritiza lumina naturală și materialele naturale, iar simplitatea liniilor, atmosfera degajată și accentul pe funcționalitatea spațiilor reprezintă coloana vertebrală a acestui stil hibrid dictat de mutarea biroului dinspre spațiile office ale companiilor spre confortul propriei case.

Juxtapunerea, coordonarea corectă și inspirată a elementelor de design interior, abordările naturale/organice/simple și reinterpretările stilistice creative reprezintă un progres față de ceea ce am văzut anul trecut și, totodată, o sărbătoare a simplității și a utilizării materialelor naturale, care pot pune în valoare spații multi-funcționale.

Acestea fiind spuse, îți urăm succes cu procesul de amenajare pe care l-ai demarat, iar dacă ai nevoie de o mână de ajutor, nu uita că îți stăm oricând la dispoziție!

 

Articolul precedent Programează-ți o discuție cu specialiștii Prowest
Urmatorul articol Greșeli de evitat în alegerea mobilierului de bucătărie la comandă

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii