Programează-ți o discuție cu specialiștii Prowest

Un proiect de redesign interior reușit va include o comunicare excelentă între tine, designerul de interior și specialiștii firmei de la care ai ales să cumperi toate cele necesare proiectului.

Designerul de interior îți va oferi cele mai bune sfaturi de amenajare și îți va livra simulări computerizate cu designul, în timp ce specialiștii firmei de la care cumperi materia primă, mobilierul, blaturile de bucătărie sau instalațiile sanitare se vor îngriji ca acestea să se plieze perfect atât pe dorințele tale, cât și pe exigențele spațiului de care dispui.

De ce este atât de important să cooptezi specialiști în amenajări interioare în proiectul tău de redesign interior și să nu contezi doar pe fler și pe gusturile personale? Aflăm toate aceste răspunsuri în cele ce urmează.

Redesign interior: sfatul specialistului este esențial

Așa cum aminteam anterior, atunci când decizi să demarezi un proiect de redesign interior trebuie să iei în calcul sfatul specialiștilor în amenajări interioare. Dacă de rolul designerului de interior am vorbit în treacăt mai sus, acum e timpul să aflăm de ce este atât de important să colaborezi cu specialiștii în amenajări interioare.

Un proces de redesign interior pornește de la un plan bine stabilit, în care recomandările specialiștilor se vor intersecta cu preferințele tale personale, pentru ca rezultatul să fie unul cu adevărat remarcabil.

Atunci când vorbim de amenajări interioare reușite trebuie să ținem întotdeauna cont de faptul că acestea sunt rezultatul unor reguli și unor idei creative adaptate în funcție de cazuri specifice și perfect pliate atât pe funcționalitate, cât și pe estetică/stil.

Sfaturile unui specialist te vor ajuta să obții un spațiu în care să îți facă plăcere să îți petreci timpul și care să exprime personalitatea și stilul tău de viață.

Pe toată durata proiectului de redesign interior specialiștii în amenajări interioare vor deveni adevărați parteneri de lucru care te vor ajuta să coordonezi bunul mers al lucrurilor și să implementezi cele mai bune idei de amenajări interioare, de la început și până la final.

 5 sfaturi ale specialiștilor Prowest când vine vorba de amenajări interioare

Demararea unui proiect de redesign interior trebuie să țină cont de câteva criterii generale care te vor ajuta să nu greșești și să obții cel mai bun rezultat cu putință.

 1. Începe cu pereții

Culoarea aleasă pentru pereți va da tonul stilistic al încăperii, așa că este o idee bună să îți ușurezi munca și să începi cu ei. Ideal ar fi să optezi pentru un finisaj mat al zugrăvelii, pentru a putea ascunde mai ușor micile defecte și, de asemenea, nu uita că o cameră de dimensiuni mai mici va fi avantajată de alegerea unor culori cât mai luminoase sau a unor culori cât mai vii pentru pereți și alb pentru tavan (contrastul creat astfel va oferi iluzia de volum).

 1. Identifică sursele de lumină

La prima vedere poate părea un detaliu nesemnificativ, însă sursele de lumină dintr-o încăpere au un cuvânt important de spus într-un proiect de redesign interior. De exemplu, o încăpere fără surse naturale de lumină va trebui amenajată altfel decât un spațiu care nu are acest inconvenient major. Dacă nu există surse naturale de lumină, identifică cele mai bune locuri pentru a amplasa surse artificiale de lumină care să pună în valoare spațiul.

 1. Ține cont de spațiul disponibil

Când vine vorba de proiecte reușite de amenajări interioare, unul dintre numitorii comuni ai acestora este atenția la spațiul disponibil. Nu toate stilurile de amenajare, elementele de mobilier sau blaturile de bucătărie dorite se potrivesc într-un anumit spațiu. De exemplu, într-un spațiu mai mic trebuie să ai grijă să valorifici fiecare centimetru în favoarea ta, așa că nu ar fi o idee prea bună să optezi pentru un stil de amenajare foarte complex, care include mobilier generos, canapele masive etc.

 1. Atenție la mobilier și blaturi bucătărie

Mobilierul și blaturile (atât de bucătărie, cât și de baie) sunt elemente care fac parte din categoria investițiilor, cu alte cuvinte atunci când le achiziționezi ar trebuie să ai în vedere faptul că ele trebuie alese în așa fel încât să le poți integra și în alte stiluri de amenajare, în cazul în care în viitorul apropiat ai decide să faci noi modificări stilistice. De exemplu, un blat din quartz compozit ar putea fi ideal atât pentru bucatarie, cât și pentru baie pentru că materialul este unul deosebit de rezistent și foarte versatil. Găsești o mare varietate de modele de blaturi de bucătărie și de baie și în secțiunea dedicată din site-ul nostru.

 1. Definește-ți propriul stil

Specialiștii în amenajări interioare îți vor oferi cele mai bune sfaturi pentru ca rezultatul proiectului tău de redesign interior să fie reușit, însă nu uita că în cele din urmă tu vei locui în casa pe care o reamenajezi, așa că stilul și elementele folosite trebuie să îți reflecte personalitatea. Așadar, fii îndrăzneț/îndrăzneață și alege să experimentezi atunci când specialiștii îți confirmă că ideile tale nu au un impact negativ la nivel macro.

Specialiștii Prowest răspund la cele mai frecvente întrebări

În cele ce urmeză te ajutăm să înțelegi mai bine cum poți face ca rezultatul final al proiectului tău de redesign interior să reflecte atât input-ul specialistului în amenajări interioare, cât și stilul tău.

Am decis să includem aici trei întrebări frecvente pe care le primim de la cumpărătorii noștri, pentru a putea să îți oferim răspunsuri mai concrete și pliate pe cazuri specifice.

 1. Cum va ști specialistul în amenajări interioare să îmi facă cele mai bune recomandări?

Procesul este destul de simplu: de exemplu, atunci când alegi să cumperi un blat pentru bucătărie din quartz compozit, specialiștii de la Prowest se asigură că blatul respectiv corespunde dimensiunilor pe care le-ai furnizat, iar echipa de consultanță îți va oferi toate recomandările necesare pentru ca blatul ales să fie perfect pliat nu doar pe preferințele personale, ci și pe caracteristicile stilistice ale spațiului în care va fi montat.

 1. Care sunt costurile unui proiect de redesign interior?

Dacă luăm același exemplu de mai sus, al unui blat de bucătărie din quartz compozit, costurile variază în funcție de modelul ales (nuanța aleasă), de  dimensiunile pe care acesta le va avea, de tipul de prelucrări necesare (decupaje electrocasnice, profilări de cant, îmbinări etc) și, nu în ultimul rând, de adăugarea unor costuri suplimentare, precum cele de montaj.

Produsele executate pe comandă de Prowest au costuri diferite, iar la Prowest găsești întotdeauna un preț corect pentru produse și servicii de calitate superioară.

 1. Cum mă asigur că aleg cei mai buni producători/distribuitori?

Reputația pe care o au brandurile alese este un indiciu important în privința calității produselor comercializate. De asemenea, recenziile online oferă și ele posibilitatea de a-ți putea face o părere despre producătorul/distribuitorul ales. În general, atunci când îți faci timp pentru a te documenta temeinic înainte de a face o alegere șansele de a greși scad considerabil.

Care sunt cele mai importante criterii în alegerea mobilierului de bucătărie?

Dacă mai sus am dat exemplul blaturilor de bucătărie, în cele ce urmează îți propunem să vedem și care sunt cele mai importante criterii în alegerea unui element la fel de important pentru un proiect de amenajări interioare sau de redesign interior: mobilierul de bucătărie.

 1. Cele cinci zone de lucru

Primul criteriu de care trebuie să ții cont este proiectarea acestuia în funcție de cele cinci zone de lucru indispensabile: zona de provizii, de păstrare, zona chiuvetei, zona de lucru/preparare și zona plitei. În această etapă vei avea nevoie de sprijinul echipei de consultanți, care îți vor oferi toate recomandările de care ai nevoie.

 1. Dimensiunea spațiului disponibil

Ulterior nu uita că atunci când cumperi mobilier de bucătărie trebuie să știi cu exactitate care model este cel mai potrivit în funcție de spațiul disponibil și de exigențele de design interior. De asemenea, acordă atenție materialului din care este confecționat mobilierul: acesta trebuie să fie durabil și de calitate.

 1. Tonalitatea generală a încăperii

Nu în ultimul rând, alege culori care să pună frumos în valoare restul elementelor din încăpere și, desigur, care să poată fi integrate cu succes în stilul de amenajare ales (fie că vorbim de un stil minimalist, clasic, vintage, industrial, art deco sau rustic, fiecare dintre acestea se pliază mai bine pe unele scheme de culori și mai puțin pe altele).

Cât de important este materialul din care este confecționat blatul de bucătărie?

O atenție deosebită trebuie să îi acorzi și blatului de bucătărie, care va constitui punctul central al încăperii. Indiferent că îți dorești un spațiu primitor, în care să stai la povești seara cu familia ta sau mai degrabă un spațiu „instagramabil”, care să îi impresioneze pe toți cei care calcă pragul casei tale, blatul este elementul în jurul căruia trebuie să organizezi proiectul de amenajare.

Recomandarea noastră este să încerci să îți îndrepți atenția către blaturi de bucătărie din materiale rezistente, rafinate, frumoase, precum quartzul compozit. Un blat de bucătărie din quartz compozit nu doar că va înnobila spațiul, ci va și rezista un timp îndelungat, suprafata menținându-se impecabilă după mulți ani de folosire. În plus, nu necesită mentenanță specială și rezistă unei varietăți mari de posibile accidente care pot avea loc într-o bucătărie.

Cât de importantă este culoarea blatului de bucătărie?

Pe lângă calitatea materialului din care este confecționat blatul de bucătărie mai trebuie să fii atent(ă) și la culoarea aleasă. Dacă vei alege să optezi pentru un blat din quartz compozit, atunci procesul decizional va fi mult mai ușor pentru că, în general, quartzul este disponibil într-o varietate de nuanțe și modele ofertante, care permit diverse combinații stilistice.

În general, sfatul nostru este să alegi o nuanță care se potrivește cromatic cu restul bucătăriei și care e „timeless”, cu alte cuvinte o nuanță care să rămână actuală din punct de vedere stilistic indiferent de tendințele care ar putea fi în vogă la un moment dat.

Care sunt ele mai importante trei aspecte în alegerea mobilierului de baie?

Și pentru că am vorbit despre bucătărie, e timpul să abordăm și etapele unui proiect de redesign interior al băii. În general, în proiectele de amenajări interioare care includ baia trebuie să fii atent(ă) mai ales la alegerea mobilierului, care constituie unul dintre punctele centrale ale încăperii. Iată care sunt principalele trei criterii cărora trebuie să le acorzi atenție:

 1. Calitatea materialelor

Primul aspect la care trebuie să fii atent atunci când alegi mobilierul de baie este calitatea materialului din care este confecționat. Cu cât materialul este mai calitativ, cu atât și mobilierul va rezista mai bine în timp. O astfel de achiziție reprezintă o investiție importantă, așă că trebuie să te asiguri că raportul preț/calitate este unul avantajos.

 1. Dimensiunile spațiului

Al doilea aspect de care trebuie să ții cont este mărimea băii. Într-un proiect de redesign interior al unei băi de dimensiuni mici, de exemplu, va trebui să valorifici mai bine spațiul și să ai grijă să amplifici iluzia de volum prin amplasarea inteligentă și corectă a surselor de lumină artificială, prin culorile alese pentru pereți și, desigur, prin dimensiunile mobilierului.

 1. Coerența stilistică

Al treilea aspect pe care ar trebui să îl iei în considerare este stilul ales. Atunci când vorbim de amenajări interioare trebuie să existe o coerență stilistică atât la nivelul încăperii vizate, cât și la nivel macro. Cu alte cuvinte, dacă ai decis să optezi, de exemplu, pentru un stil minimalist, atunci și mobilierul trebuie să reflecte acest stil. Dimpotrivă, dacă ai ales mai degrabă un stil clasic, atunci și mobilierul va trebui să nu facă notă discordantă și să se plieze pe acest stil.

Cât de mult contează raportul calitate/preț în amenajări interioare?

Nu putem vorbi de amenajări interioare fără a aminti și bugetul. În general bugetul este un criteriu important, în funcție de care sunt făcute alegerile finale, așa că este important să încerci să împaci cât mai bine calitatea cu bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru proiectul tău de redesign interior.

Toate proiectele de amenajări interioare sau de redesign interior trebuie gândite în detaliu, iar detaliile includ, desigur, și calitatea – atât la nivel de idei și execuție, cât și la un nivel mai practic, de calitate a materiei prime, a materialelor din care sunt realizate elementele pe care le vei folosi in procesul de redesign interior.

Raportul calitate-preț este, așadar, foarte important în toate proiectele de amenajări interioare, iar identificarea unui raport calitate-preț corect este posibilă doar în urma unei documentări temeinice, a unei analize a ofertelor disponibile și a unei comparații în baza unor criterii atât obiective, cât și subiective.

Prowest – specialist în blaturi de bucătărie și mobilă de bucătărie la comandă

Acestea fiind spuse, dacă te-am inspirat și te gândești ca anul acesta să demarezi și tu un proiect de redesign interior, specialiștii Prowest îți pun la dispoziție cele mai bune blaturi de bucătărie și mobilă de bucătărie la comandă.

Prowest este unul dintre producătorii de top din România în materie de blaturi din quartz și mobilier de bucătărie (atât modern, cât și clasic), iar dacă ai ales să colaborezi și cu un designer de interior pentru procesul de amenajare sau reamenajare demarat, te asigurăm că vom colabora cu designerul ales de tine și că îți vom furniza un blat de bucătărie/de baie sau un mobilier de bucătărie/de baie care respectă întocmai specificațiile dorite, indiferent de complexitatea acestora.

Pe lângă consultanță de specialitate gratuită și deschiderea către a colabora cu echipa de design interior pe care ai ales-o, Prowest îți garantează și următoarele avantaje:

 • măsurători de precizie impecabile;
 • execuție de calitate;
 • livrare în siguranță a produselor;
 • montaj profesional;
 • servicii post-garanție;
 • profesionalism de-a lungul tuturor etapelor care precedă achiziția finală.

Te invităm să consulți catalogul nostru de blaturi de bucătărie și mobilă de bucătărie la comandă, iar dacă îți dorești mai multe detalii despre oricare dintre produsele disponibile, nu ezita să ne contactezi, îți stăm la dispoziție!

Programează-ți chiar acum o discuție cu specialiștii de la Prowest!

Articolul precedent Prowest, servicii complete pentru blaturi de bucătărie realizate pe comandă
Urmatorul articol An nou, tendințe noi în designul interior

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii