Cum se întreține mobilierul de bucătărie
Mobilierul de bucătărie comercializat și produs de companie Prowest este destinat pentru uz casnic și nu se poate utiliza în medii industriale. Pentru a vă bucura cât mai mult de mobilierul de bucătărie creat la comandă, vă recomandăm:
- Să curățați mobilierul periodic,
- Să nu depozitați pe el greutăți mai mari decât cele recomandate,
- Să nu depozitați mobilierul în spații cu umiditate ridicată,
- Să nu mutați mobilierul prin tragere sau împingeri, ci doar prin ridicare,
- Să nu vă așezați pe uși sau sertare și să nu le trântiți,
- Petele și murdăria se îndepărtează cât mai rapid posibil de pe mobilier doar cu substantele de intretinere recomandate pentru mobilier. Nu folosiți spatule, cuțite, sau alte obiecte ascuțite, ce pot deteriora suprafețele.
- Nu lăsați apă pe mobilier. Mobilierul nu trebuie să rămână în contact cu apa mult timp, de aceea ștergeți cât mai repede apa. De exemplu în jurul chiuvetei, în zona blatului de lucru, etc.
- Nu expuneți mobilierul o perioadă îndelungată la soare. Acest lucru poate duce la pierderea luciului.
- Nu așezați obiecte fierbinți pe mobilier.
- Este recomandabil sa nu puneti oale, tigai sau cratite incinse direct pe suprafata blatului de bucatarie. Pentru instrucțiuni detaliate cu privire la întreținerea blatului de bucătărie din quartz vă rugăm să vizitați secțiunea dedicată
Curățarea mobilierului de bucătărie
Mobilierul de bucătărie se poate curăța foarte ușor dacă se acționează imediat asupra petelor sau murdăriei. Este suficient să îl ștergeți cu o lavetă umedă și soluții clasice de curățat pentru mobilier.
Ce produse de curățare puteți folosi:
- Folosiți doar agenți de curățare solubili în apă, produse care indică în mod expres că pot fi folosite pe melamină sau vopsea.
- Curățarea mobilierului se face doar cu cârpe moi și curate, care nu zgârie.
Evitați următoarele substanțe sau produse chimice atunci când curățați sau întrețineți mobilierul de bucătărie personalizat:
- Agenți de curățare agresivi, cu un nivel de pH ridicat (detergenți pentru cuptor sau grătar, detergenți pentru mașinile de spălat vase)
- Substanțe de curățare care conțin înălbitori
- Produse de curățare care conțin uleiuri, pulberi sau substanțe abrazive (precum săpunurile cu ulei, detergenți abrazivi -Tix etc )
- Produsele alcaline care conțin hidroxid activ (clor, produse de dezinfectare)
- Produse care conțin solvenți alifatici sau aromatici (diluanți sau decapanți)
- Toate substanțele acide care sunt suficient de puternice pentru a afecta melamina, folia sau vopseaua.