Mobilier la comanda

Mobilier la comanda. Mobila de bucatarie pe comanda

La Prowest, dăm viață ideilor dumneavoastră, oferindu-va piese unice de mobilier personalizat pentru bucătăria dvs în stil modern și clasic. Echipa noastră de consultanti vă va ghida pe tot parcursul procesului de proiectare a mobilierului, ajutandu-va sa creati un produs unicat, așa cum v-ați dorit întotdeauna. Angajamentul nostru pentru calitate cuprinde fiecare etapă a procesului de proiectare, producție si instalare. Tocmai de aceea, puteți avea siguranța că mobila de bucătărie pe comanda furnizata de Prowest va îndeplini mai mult decât un rol funcțional sau estetic – va crea un spatiu drag in care familia se va reuni cu placere in fiecare zi.

Vezi mobilier bucatarie modern

Vezi mobilier bucatarie clasic

Din ce materiale se realizează mobila de bucătărie la comandă

Asemenea unui costum sau rochii tailor-made, mobilierul personalizat sau pe comandă este proiectat și construit astfel încât să se potrivească intocmai nevoilor dumneavoastră. Iar calitatea premium a execuției și a materialelor garanteaza o functionalitate de durata a intregului ansamblu. 

Structura mobilierului personalizat pentru bucătărie este realizată din PAL melaminat. Fronturile (usile) pot fi realizate, în funcție de specificul mobilierului sau de preferințele dumneavoastră din:

 1. MDF vopsit - MDF-ul (fibra de densitate medie) este un material foarte folosit in industria mobilei care se obtine din busteni si resturi (aschii) de lemn lipite intre ele cu rasini si extrudate sub forma de placi. Placa de MDF rezultata este densa, plata, rigida, nu are noduri si are marele avantaj ca este foarte usor de prelucrat. Datorita faptului ca este realizat din particule foarte fine, suprafata sa este neteda iar structura materialului este compacta, fara goluri de aer, acest lucru permitand executarea cu usurinta a operatiunilor de taiere, gaurire, frezare si slefuire. Marginile (canturile) componentelor de mobilier din MDF astfel obtinute pot fi rotunjite fara a mai fi necesara cantuirea, eliminandu-se astfel dezavantajul posibilitatii desoprinderii canturilor care sunt sensibile la caldura si umezeala.

Suprafața dură și fină permite deasemenea decuparea în relief a diferitelor frezări (modele) pe fronturi cu ajutorul carora se pot realiza mobiliere in stil clasic, similar mobilei realizata din lemn avand in plus avantajul ca este un produs mult mai stabil in timp (spre deosebire de lemn care, daca nu este perfect uscat, ‚va lucra’ in timp si pot aparea surprize).  

Fronturile (piesele) din MDF astfel obtinute pot fi vopsite, in culori mate sau lucioase, avand avantajul ca rezista foarte bine la pete, umezeala si caldura. In plus, gama extrem de mare de nuante, posibilitatea de a da patina anumitor finisaje, ofera designerilor optiuni aproape nelimitate de a crea ambiente diversificate si sofisticate. In plus, prin folosirea produselor hidrodiluabile, tendinta tot mai prezenta in ultima perioada, MDF-ul vopsit poate fi considerat si un produs prietenos cu mediul.

 1. MDF melaminat –Placa de MDF melaminat obtine prin aplicarea pe suprafata acesteia a unui film de melamină care este de fapt o hartie decorativa impregnata cu rasina. Melamina poate avea diverse nuanțe mate, lucioase sau diferite alte texturi: imitații de lemn, piatră etc. Ca si caracteristici, melamina confera fronturilor sau blaturilor din MDF urmatoarele avantaje: rezistenta la razele UV, rezistenta la pete, rezistenta la umiditate. In plus, produsele astfel obtinute sunt foarte usor de intretinut. Gama larga de finisaje permite realizarea unor piese de mobila de calitate superioara, respectiv a unor proiecte de design interior deosebite.
 1. PAL melaminat – PAL-ul (placă aglomerată din lemn) este un material lemnos compozit fabricat din așchii, resturi de lemn și chiar rumeguș care sunt legate împreună cu o rășină sintetică. Amestecul astfel obtinut este presat sau extrudat sub forma de placi de diferite grosimi, cu o structura mai putin compacta. Placa de PAL se poate taia dar nu poate fi frezata sau slefuita. Pentru a obtine suprafete cu suprafata neteda si diferite finisaje, peste placa de PAL astfel formată se aplică un film de melamina care poate avea diverse nuanțe mate, lucioase sau diferite imitații de lemn, piatra etc. La fel ca in cazul placilor din MDF, melamina confera fronturilor sau diverselor piese de mobilier, rezistenta la pete, umiditate si razele UV.

Pentru toate piesele de mobilier de bucătărie la comandă, Prowest utilizează feronerie și accesorii de calitate de la BLUM, companie binecunoscuta ca lider in domeniu, si anume:

 • Balamale cu amortizare
 • Glisiere:
  • Standard pe role – fără amortizare
  • Tandem – sistem glisare cu amortizare pentru sertare cu structură integrală din PAL melaminat. Glisare ușoară, rezistentă în timp, pentru greutăți de până la 30 kg.
  • Tandembox – sistem de glisare cu amortizare pentru sertare cu laterale din metal sau sticlă și spate și fund din PAL melaminat. Sistemul de glisare poate fi cu extracție parțială sau totală și cu o rezistență la greutate de până la 35 kg.
 • Soluții pentru spațiile de depozitare: înguste (coșuri jolly), înalte (coloane extractibile) și pentru colțuri (sisteme rotative ½ cerc sau ¾ cerc).

Bineînțeles, mobilierul de bucătărie furnizat de Prowest poate fi înnobilat cu ajutorul piesei centrale – blatul din quartz. În cazul în care alegeți Prowest pentru designul sau executarea întregului mobilier pe comandă, consultanții noștri vă vor fi alături, pentru a vă oferi toate informațiile necesare în privința alegerii blatului de bucătărie potrivit dorințelor dumneavoastră.

Vezi blaturile de bucatarie quartz

Noi credem cu tărie că orice lucru ar trebui făcut cu seriozitate si pasiune. Așa cum fiecare dintre noi este unic, la fel credem că și piesele de mobilier ar trebui să fie unice, să ne reprezinte cu adevărat. De aceea, puteți fi siguri că echipa noastră vă va îndruma pe tot parcursul procesului de achiziție și după aceea.

Vă stăm la dispoziție. Ne puteți contacta aici.

Serviciile Prowest pentru realizarea mobilierului la comandă

La Prowest punem preț pe calitatea și precizia serviciilor noastre, având un singur scop: ca dumneavoastră să fiți cât se poate de mulțumit și să vă bucurați mulți ani de mobilierul personalizat, croit exact conform preferințelor și nevoilor pe care le aveți. De aceea, compania Prowest ofera o serie de servicii de specialitate, adresate clienților finali, cu scopul de a face ca acest proces să decurgă în parametri optimi.

Consultanță de specialitate

Oferim consultanță gratuită în vederea realizării proiectului 3D al mobilierului. Tot ce trebuie să faceți este să luați legătura cu un consultant și să faceți o programare. Dumneavoastră ne furnizați dimensiunea spațiului pe care doriți să-l mobilați și împreună vom face proiectul în funcție de cerințele și de funcțiile pe care le doriți. Totodată, cosultantii Prowest vă vor îndruma în alegerea materialelor și nuanțelor pentru fronturi, dar și în ceea ce privește accesoriile care completează mobilierul personalizat pentru bucătărie. Nu in ultimul rand, va putem oferi consiliere in alegerea electrocasnicelor compatibile fiind si furnizori ai unor brand-uri renumite ca Smeg, Franke, Teka, Bosh, Wald etc.

Măsurători de precizie

După ce proiectarea mobilierului pe comandă este finalizată, următorul pas important este realizarea măsurătorilor exacte de către echipa noastră. Măsurătorile de precizie sunt necesare în cazul oricăror piese de mobilier personalizat, pentru a asigura o buna calitate a montajului, o rezistenta soprită in utilizare și o potrivire perfectă în camera de bucătărie. În plus, în cazul în care alegeți și realizarea unui blat de bucătărie din quartz, acestea sunt necesare si pentru procesul de execuție, respectiv montajul blatului.

Pentru a efectua măsurătorile exacte vă rugăm să țineți cont de următoarele aspecte:

 • Beneficiarul final, respectiv persona care stabilește toate detaliile referitoare la design și funcționalitate sa fie prezentă la fața locului.
 • Spațiul care urmează să fie măsurat trebuie să fie liber de alte sarcini (materiale de construcții, alte piese de mobilier etc).
 • Pereții trebuie să fie finisați. Gresia și faianța, sau alte elemente de design trebuie să fie montate.
 • Instalațiile sanitare, de gaz și electrice trebuie să fie montate.
 • Centrala termică sau alte echipamente care au directă legătură cu amplasarea corpurilor de mobilier de bucătărie trebuie sa fie și acestea montate.

În funcție de disponibilitatea dumneavoastră, echipa noastră va stabili data și ora pentru programarea etapei de măsurare de precizie a dimensiunilor spațiului.

Vă rugăm să rețineți și să acordați importanță aspectelor etapei de măsurare de precizie, pentru că doar în acest mod veți fi 100% siguri că mobilierul dorit și planificat în etapa de consultanță va fi și cel de care vă veți bucura foarte mulți ani de acum înainte.

Execuție de calitate

Fiecare mobilier de bucătărie furnizat de Prowest este unic și se realizează pe bază de comandă. Totul începe de la selecția materialelor adecvate pentru proiectul dumneavoastră atta pentru structura si corpurile de mobilier cat si pentru accesorii, respectiv echipamentele electrocasnice si sanitare.

Astfel, ne asigurăm că mobila la comandă creată pentru dumneavoastră va îndeplini toate exigențele de design si functionalitate. Grație atenției la detalii, aspect definitoriu în cultura companiei Prowest, materialele obișnuite devin piese de mobilier extaordinare.

Transport și montaj

Mobilierul de bucătărie la comandă are nevoie de condiții de transport care să poată asigura integritatea pieselor. Așa cum arătăm în fiecare caz, calitatea mobilierului personalizat furnizat de Prowest se regăsește în absolut fiecare etapă, de la consultanța de specialitate, la proiectare, execuție, transport, montaj și până la serviciile post garanție.

Echipa noastră poate asigura și montajul mobilierului personalizat, la fața locului. Vă recomandăm să optați pentru această variantă, pentru a beneficia de precizia și calitatea acestei ultime etape esențiale în procesul de achiziție a mobilierului.

Spre deosebire de mobilierul realizat în masă, piesele de mobilă de bucătărie personalizate / la comandă necesită manipulare și montaj de precizie. În plus, în cazul în care ați ales un blat de bucătărie de quartz, echipa Prowest poate asigura montajul profesional al acestuia pe mobilierul personalizat, astfel putând fi siguri că ansamblul creat va rezista zeci de ani.

Servicii post garanție

Având la bază lemnul, orice mobilier personalizat se va modifica foarte ușor în timp, în momentul în care este folosit. Vorbim despre bine-cunoscutul termen ”mobila se așază”. Practic, la fel ca și o casă nouă. De aceea, în timp, este nevoie de mici operațiuni de reglaj minor al fronturilor.

În funcție de mobilierul ales, echipa noastră vă va recomanda când anume ne puteți contacta pentru a face aceste reglaje. Ulterior, este suficient să ne sunați și ne vom deplasa, în funcție de disponibilitatea din programul dumneavoastră, pentru a efectua aceste operațiuni.

Garanția pentru mobilierul de bucătărie pe comandă Prowest este de 2 ani. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați termenii și condițiile de garanție.