Greșeli de evitat în alegerea mobilierului de bucătărie la comandă

O mobilă pe comandă reprezintă o investiție serioasă, însă o asemenea alegere este însoțită și de o serie de avantaje pe măsură.

De la posibilitatea de a folosi fiecare eficient centimetru pătrat din încăpere, la posibilitatea de a integra electrocasnicele exact așa cum îți dorești, de a crea spații noi de depozitare sau de a masca potențiale aspecte care nu îți sunt pe plac, o mobilă de bucătărie pe comandă oferă toate aceste beneficii, însă și altele la fel de importante, pe care le detaliem mai jos.

Avantajele mobilierului pe comandă pentru bucătăria ta

Mobilierul este factorul cheie în amenajare, fie că vorbim despre amenajarea livingului, a băii sau a bucătăriei, iar dacă vorbim în mod specific despre avantajele unui mobilier de bucătărie pe comandă, acestea sunt multiple.

Iată care sunt cele mai importante dintre acestea:

Îți permite să personalizezi în funcție de stilul dorit

Mobila pe comandă îți oferă posibilitatea de a personaliza întreaga bucătărie în funcție de stilul dorit. Fiind elementul cheie al încăperii, mobila dă tonul stilistic. Așadar, dacă, de exemplu, vrei să creezi o bucătărie în stil minimalist, trebuie să începi cu mobilla de bucătărie pe comandă, care trebuie să fie minimalistă. La fel, dacă îți dorești mai degrabă o bucătărie vintage, va trebui să ai grijă să pui la punct un proiect de mobilier de bucătărie pe comandă cu accente vintage.

Te ajută să economisești timp

În cazul mobilierului făcut de-a gata cumpărătorul trebuie să viziteze foarte multe magazine înainte să găsească un corp care să se potrivească cât de cât dorințelor sale. Dacă vorbim de mobila pe comandă, în cazul acesteia nu va trebui să pierzi mai mult timp decât ai la dispoziție pentru simplul motiv că produsul se pliază foarte fidel pe cerințele tale încă din momentul în care este făcut proiectul.

Prețul este mai mic

Contrar părerii generale, adevărul este că mobila de bucătărie pe comandă va avea un preț mai mic decât mobila de bucătărie făcută de-a gata. Acest lucru se întâmplă pentru că în cazul corpurilor de mobilă făcute pe comandă tu ești cel care alege dimensiunile, culorile, materialele care vor fi folosite, detaliile, finisajele etc. Prin urmare, dacă este vorba de un proiect mai mic, care nu necesită un timp mare de execuție, și prețul va fi unul mai mic.

Se pliază perfect pe spațiul disponibil

Mobila pe comandă este realizată în funcție de dimensiunile spațiului de care dispui, prin urmare oferă posibilitatea de a folosi eficient fiecare centimetru util din încăpere. Acest lucru se poate dovedi foarte avantajos mai ales în cazul unei bucătării de dimensiuni mai mici, acolo unde contează foarte mult să optimizezi spațiul în cel mai avantajos mod cu putință.

Sfatul specialistului: 5 greșeli de evitat în alegerea mobilei pe comandă pentru bucătărie

Pentru că, așa cum aminteam mai sus, mobila de bucătărie pe comandă reprezintă o investiție pe termen lung, este important să nu faci nicio greșeală atunci când vine vorba de achiziție.

Iată care sunt principalele greșeli pe care trebuie să încerci să le eviți:

Rabatul de la calitate

Una dintre cele mai mari greșeli pe care o poți face este să alegi să faci rabat de la calitate. Un mobilier de bucătărie pe comandă trebuie să fie realizat din materiale rezistente, de calitate, iar echipa care execută lucrarea trebuie să fie compusă din profesioniști care pot oferi garanția că rezultatul va fi exact ceea ce trebuie să fie, din toate punctele de vedere.

Pentru mobilă recomandăm ca fronturile să fie fabricate din MDF vopsit + accesorizare (feronerie : sisteme închidere, sertare, balamale etc.) de cea mai bună calitate Blum, Hettich. Prowest folosește întotdeauna materiale de cea mai bună calitate, așa că de fiecare dată când alegi mobilier Prowest ai siguranța că produsele alese sunt, într-adevăr, cele mai bune de pe piață.

În ceea ce privește blaturile, recomandăm întotdeauna blaturile din quartz compozit. Un blat din quartz compozit este alegerea ideală și va înnobila orice fel de bucătărie.

Urmarea trendurilor cu orice preț

E întotdeauna bine să te uiți ce este la modă într-un anumit moment și să te inspiri, însă nu uita că trebuie să încerci să îmbini cât mai inteligent funcționalitatea cu estetica. Cu alte cuvinte, dacă observi că e în trend un anumit model de mobilă pe care ți l-ai dori, însă care nu e tocmai practic pentru bucătăria ta, gândește-te bine dacă investiția ar fi justificată, având în vedere inconvenientele de ordin practic.

Spațiul disponibil

Mobila pe comandă te  ajută să folosești eficient fiecare centimetru util, însă, cu toate acestea, nu trebuie să încerci să obții mai mult decât se poate. Un corp de mobilă prea încărcat ar putea să nu se potrivească atât de bine într-o încăpere mai mică, de exemplu. Încearcă să analizezi foarte bine nevoile tale reale și să obții un mobilier de bucătărie pe comandă care să poată fi integrat cât mai bine în spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Graba

Graba strică treaba și în cazul în care te grăbești să aduci cât mai repede acasă mobila de bucătărie pe comandă. Încearcă să îți aloci suficient timp cât să te asiguri că proiectul satisface în totalitate necesitățile familiei tale. Dacă te grăbești e posibil ca ulterior să îți dai seama că ar mai fi fost nevoie de lucruri suplimentare și să regreți că te-ai pripit.

Rabat de la profesionalism

Alegerea echipei care va executa proiectul e la fel de importantă precum alegerea materialelor pentru că de priceperea și experiența profesioniștilor aleși va depinde calitatea rezultatului final. Atunci când e vorba de o mobilă pe comandă este întotdeauna o idee bună să alegi să lucrezi cu cei mai buni. O echipă cu o experiență vastă și cu mii de proiecte de succes în portofoliu, precum echipa Prowest, va avea grijă ca un mobilier de bucătărie pe comandă să îndeplinească cele mai înalte standarde de calitate.

Top 3 recomandări de mobilă de bucătărie de la specialiștii Prowest

În cele ce urmează îți prezentăm și 3 recomandări de mobilă de bucătărie care să te inspire, în cazul că îți dorești să amenajezi sau să reamenajezi bucătăria în viitorul apropiat.

  • Mobilier bucătărie Prowest

Mobilier bucatarie la comanda

Foto: Prowestone

Dacă îți dorești un mobilier de bucătărie modern, poți opta pentru un model precum cel din imagine.

Structura mobilierului este spectaculoasă și se va potrivi foarte bine în orice tip de bucătărie, fie că vorbim despre un spațiu modern sau despre un spațiu cu accente mai clasice. Cu fronturi din MDF, culoare cappuccino și accesorii premium Blum, acest corp de mobilă va impresiona orice vizitator care trece pragul bucătăriei tale.

De asemenea, în ceea ce privește blatul de bucătărie, poți alege un blat din quartz compozit, care va înnobila încăperea și îi va oferi un aer distinct și rafinat.

  • Mobilier bucătărie MDF

Mobilier bucatarie MDF

Foto: Prowest

În cazul în care vrei să optezi pentru un corp de mobilă cu personalitate, poți lua în considerare modelul din imagine. Cu fronturi MDF, vopsit și frezat, culoare beige unt, accesorii premium Blum, acest corp va înnobila orice bucătărie.

De asemenea, poți alege să completezi cu un blat din quartz Arcadia, atât pentru mobilier, cât și pentru insula bucătărie. În plus, o chiuvetă manufacturată din quartz va întregi și mai mult spectaculozitatea aranjamentului.

·        Mobilier bucatarie Clasic CLPW03


Mobilier clasic bucatarie

Foto: Prowest

Un mobilier clasic poate fi o alternativă pentru persoanele care își doresc o bucătărie amenajată într-un stil atemporal, care va fi mereu la modă. Structura acestui mobilier este formată în mare parte din corpuri modulare interschimbabile, precum și din corpuri cu dimensiuni unice, realizate în funcție de spațiul alocat.

La fel ca și în cazul unui mobilier modern, și aici poți alege să înnobilezi corpul de mobilă printr-un frumos blat din quartz.

Acestea fiind spuse, dacă ai nevoie de informații suplimentare despre oricare dintre modelele de mobilă de bucătărie din portofoliul nostru sau pur și simplu îți dorești să afli mai multe despre cum putem să te ajutăm să aduci la viață bucătăria aceea specială pe care ți-o dorești de atâția ani, îți stăm la dispoziție!

Cu drag,

Echipa Prowest

Articolul precedent An nou, tendințe noi în designul interior
Urmatorul articol Bucătării în alb și beige pentru amenajări interioare de impact

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii