Bucătării în alb și beige pentru amenajări interioare de impact

Atunci când vorbim de amenajarea corectă a unei bucătării, lucrurile sunt puțin mai complicate decât ar putea părea la prima vedere, mai ales dacă vrei să obții un spațiu armonios din toate punctele de vedere.

Iar dacă ne referim strict la partea vizuală, obținerea unui rezultat încântător din punct de vedere vizual presupune printre altele, o îmbinare perfectă a tuturor elementelor, dar și o alăturare perfectă a culorilor (mobilier bucătărie, blat, pereți, aparatură electrocasnică etc.).

Experții în design interior spun că anul viitor bucătăriile în alb și beige vor fi trendul principal în amenajări, așa că în cele ce urmează îți propunem să aflăm împreună cum amenajezi corect o bucătărie în nuanțe de alb și beige și care sunt elementele de mobilier și blaturile pe care le poți folosi pentru a amplifica efectul vizual.

Amenajarea bucatariei in nuante de alb si beige

Designul interior pune mare preț pe semnificația culorilor și pe bună dreptate. Fiecare culoare în parte are caracteristici care pun sau nu în valoare spațiul pe care îl ocupă, iar acest lucru este valabil și pentru alb și beige.

Este important să menționăm, totuși, că în cazul de față nu vorbim despre două culori, ci vorbim, de fapt, despre o combinație între o culoare (beige) și o non-culoare (alb).

Albul este folosit mai ales pentru a da senzația de spațiu deschis și de luminozitate, așadar este ideal atât pentru bucătării mai mici, cât și pentru cele care nu au o sursă naturală de lumină. De asemenea, albul poate sta la baza oricărui stil de amenajare bucătărie, de la industrial, minimalist, la vintage sau clasic.

De cealaltă parte culoarea bej aduce aminte de nisipul fin și auriu al deșertului, de căldura soarelui de toamnă care strălucește printre frunzele copacilor și dă senzația de confort. Este o culoare plăcută, deschisă, care, la fel ca albul, luminează încăperea.

Împreună, albul și bejul sunt o combinație de impact, care e folosită tot timpul în designul interior și pe bună dreptate: ssunt două nuanțe care se completează perfect.

Așadar, fie că alegi un mobilier bucătărie alb, pe care îl combini cu o nuanță a pereților beige, fie că alegi să vopsești pereții în alb și amplifici efectul prin electrocasnice și blat în nuanțe de bej, nu ai cum să greșești.

5 beneficii ale unei bucatarii în alb și beige

Dacă vorbim de amenajare bucătărie în alb și beige, nu putem să nu amintim câteva avantaje importante ale acestei alegeri.

  • Amenajare bucătărie: luminozitate

Așa cum aminteam anterior, într-un proces de amenajare bucătărie (sau de reamenajare) această combinație este potrivită atât pentru spațiile mari, dar și pentru spațiile mai mici, pentru că mărește senzația de luminozitate.

  • Amenajare bucătărie: căldură

Bejul amplifică senzația de spațiu cald, așa că poți folosi combinația alb-beige pentru pentru a crea o bucătărie cozy și confortabilă, dar totuși modernă și trendy.

  • Amenajare bucătărie: versatilitate

Într-o bucătărie în tonuri alb-beige se potrivește atât un mobilier bucătărie alb, cât și un mobilier într-o culoare complementară. Așadar, vorbim despre o combinație foarte versatilă, care lasă loc pentru foarte multă creativitate.

  • Amenajare bucătărie: impact vizual

Impactul combinației alb-beige este unul încântător, așa că, dacă vrei un spațiu amenajat ca în revistele internaționale de design interior, încearcă bucătării albe, bucătării beige sau un mix. De asemenea, nu uita că într-un proces amenajare bucătărie este important să combini trendurile, dar și să ții cont de propriile preferințe.

  • Amenajare bucătărie: actualitate

Așa cum spuneam, bucătăriile în alb și beige sunt trendul anului viitor, însă designerii de interior pun accent tot timpul pe bucătării albe sau pe bucătării beige dintr-un motiv destul de simplu: e vorba despre o combinație de culori mereu la modă, care nu se demodează niciodată.

Prowest – idei pentru amenajarea bucătăriei în nuanțe de alb și beige

Și pentru că ai ajuns până aici, avem o surpriză pentru tine: îți spunem și unde găsești cele mai frumoase bucătării albe, bucătării beige și blaturi de bucătărie care se potrivesc perfect în oricare dintre aceste două variante (și nu numai). La Prowest găsești toate elementele de care ai nevoie pentru a obține un rezultat spectaculos, perfect pliat pe gusturile și pe exigențele tale.

Iar dacă ai nevoie de inspirație sau de idei amenajare bucătărie, te invităm să răsfoiești catalogul nostru, unde găsești foarte multe idei de îmbinare a blaturilor de bucătărie în diverse combinații cromatice și stiluri de amenajare.

Mobilier de bucătărie alb / beige

Într-un proces de amenajare bucătărie (sau de reamenajare a unei bucătării, de ce nu?), pentru un rezultat cât mai spectaculos este important să alegi și mobilierul potrivit.

Așadar, dacă ești în căutare de mobilier bucătărie alb, te invităm să arunci o privire peste portofoliul nostru de lucrări. Acolo vei găsi nu numai inspirație pentru bucătăria ta, ci și posibilitatea de a achiziționa mobilier realizat din materiale de calitate și la prețuri corecte.

Un amenajare bucătărie reușit implică, totodată, și expertiza unor specialiști, iar Prowest îți pune la dispoziție inclusiv acest lucru: echipa noastră de specialiști este oricând la dispoziția ta cu toate sfaturile și recomandările de care ai nevoie pentru a putea obține rezultatul dorit.

6 blaturi de bucătărie recomandate de specialiștii Prowest Stone

Și pentru că nu puteam să te aducem până aici fără să îți oferim și niște recomandări concrete, mai jos îți prezentăm șase idei de blaturi de bucătărie care vor transforma orice proces de amenajare bucătărie într-unul cu rezultate spectaculoase.

Blatul Superwhite face parte din colecția Gloss, produsă de Stone Italiana și importată în exclusivitate în România de Prowestone.

Superwhite 13 este o nuanță foarte rafinată, care poate fi ușor de combinat cu orice model de mobilier de bucătărie, clasic sau modern, iar efectul final este unul spectaculos.

Foto: Prowestone

Nuanța bej deschis a acestui blat ușor pigmentat este una dintre cele mai căutate nuanțe din colecția de blaturi din quartz compozit Cimstone, marcă importată și furnizată în România în exclusivitate de Prowest.

Fiind, totodată, și una dintre cele mai versatile nuanțe, Oasis poate fi combinată cu o paletă coloristică bogată de fronturi de mobilier de bucătărie, rezultând, astfel, ambiente practice, simple, dar și foarte elegante.

 Blat de bucatarie Oasis

Foto: Prowestone

Terra este una dintre cele mai frumoase și rafinate nuanțe de quartz Cimstone, cu finisaj tip marmorat și fond beige, peste care se suprapune o venatură crem deschis.

Un astfel de blat va transforma orice bucătărie într-un spațiu cu personalitate, precum cele pe care le admiri în revistele internaționale de design interior.

 Blat de bucatarie Terra

Foto: Prowestone

Lapaz este un quartz compozit cu aspect de granit, de culoare beige-maro și cu suprafață lucioasă pigmentată, din care se pot executa blaturi și diverse alte suprafețe de lucru pentru baruri, restaurante, cafenele etc.

Blaturile de bucătărie Lapaz completează cu succes mobiliere de bucătărie în stil clasic, vintage, rustic, reușind să creeze ambiente calde și foarte plăcute..

 Blat de bucatarie Lapaz

Foto: Prowestone

Barents este un quartz compozit într-o nuanță albă, cu suprafață lucioasă și se numără printre cele mai solicitate, apreciate și versatile nuanțe din gama Cimstone, importată în exclusivitate în România de Prowestone.

Un blat de bucătărie Barents transformă orice bucătărie într-un spațiu cu adevărat încântător.

 

Foto: Prowestone

Artemis vine în completarea propunerilor de mai sus cu un finisaj marmorat, pe un fond alb, cu venatură tot albă.

Acest blat Cimstone, marcă importată în România în exclusivitate de Prowestone, va conferi un aer modern și rafinat oricărei bucătării.

 Blat bucatarie Artemis

Foto: Prowestone

Sugestiile de blaturi de mai sus sunt potrivite atât pentru cei care caută inspirație pentru o bucătărie clasică, cât și pentru persoanele care au ales un stil de amenajare mai contemporan.

Așa cum se poate vedea și în fotografii, aceste blaturi sunt foarte versatile pentru că nu se potrivesc doar într-o bucătărie în nuanțe de alb și beige, ci și în bucătării în care nuanțele predominante sunt albul, negrul, griul sau brunul.

Acestea fiind spuse, îți dorim ca rezultatul amenajării tale să fie unul spectaculos, iar dacă ai nevoie de o mână de ajutor, nu ezita să ne contactezi, îți stăm la dispoziție cu informații despre toate produsele din stoc, precum și cu sfaturi și recomandări, în caz că vei avea nevoie.

Și nu uita că oferim reduceri substanțiale la diverse modele de blaturi de bucătărie, așa că nu pleca din site fără să le răsfoiești!

Cu drag,

Echipa Prowest
Articolul precedent Greșeli de evitat în alegerea mobilierului de bucătărie la comandă
Urmatorul articol Idei de amenajare a băii: câteva sfaturi care te pot ajuta să obții rezultatul dorit

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii