Idei de amenajare a băii: câteva sfaturi care te pot ajuta să obții rezultatul dorit

Atunci când îți dorești să amenajezi baia trebuie să ai în vedere mai multe aspecte. De la dimensiunile încăperii și finisaje, la culori și alegerea unor blaturi de baie din quartz potrivite, fiecare detaliu este foarte important atunci când vrei să ai ca rezultat un spațiu care să fie nu numai funcțional, ci și estetic.

Dacă ții cont de câteva idei de amenajare baie și sfaturi practice oferite de specialiștii noștri, vei reuși să obții o baie precum cele pe care le admiri în revistele sau pe site-urile de amenajări interioare din străinătate.

Amenajarea băii: 5 sfaturi de la specialiști

Iată, așadar care sunt cele 5 sfaturi de bază de care trebuie să ții cont în amenajarea băii.

  • Idei de amenajare baie: evaluează corect spațiul

Înainte de a trece la amenajarea băii propriu-zisă trebuie să evaluezi corect spațiul. Acest lucru este important pentru că o baie mică se amenajează, evident, altfel decât ai amenaja un spațiu mai generos.

De exemplu, stilul clasic, bazat pe mobilier masiv sau pe corpuri de iluminat somptuoase nu s-ar putea plia pe spațiul dintr-o baie de dimensiuni reduse.

La fel, dacă vorbim despre amenajarea băii, un spațiu foarte generos s-ar putea să nu fie pus în valoare prea bine de un stil minimalist.

Secretul e ca atunci când iei în considerare idei de amenajare baie, să le alegi pe cele mai potrivite pentru spațiul de care dispui.

  • Amenajarea băii: alege stilul potrivit

Așa cum aminteam mai sus, prezența unui mobilier masiv, clasic sau a unui blat de baie de dimensiuni foarte mari nu s-ar putea plia niciodată pe o baie de dimensiuni mici. În aceeași idee, un stil de amenajare minimalist ar lăsa impresia unui spațiu mult prea gol într-o baie de mari dimensiuni.

Din nou, totul se rezumă la a găsi echilibrul perfect și la a tria idei de amenajare baie care se vor potrivi spațiului pe care îl ai la dispoziție, dar și propriilor exigențe stilistice, cromatice și așa mai departe.

  • Idei de amenajare baie: cum alegem obiectele sanitare?

Obiectele sanitare au rol practic, însă trebuie să țină cont și de considerente estetice. Tocmai de aceea, înainte să pleci la cumpărăturile necesare pentru amenajarea băii este bine să îți faci timp pentru a studia și pentru a compara mai multe variante din care, ulterior, să le alegi pe cele potrivite pentru baia ta.

În general, o documentare temeinică te ajută să economisești timp prețios și să găsești oferte foarte competitive.

  • Amenajarea băii: mobilierul și blatul ideal

Mobilierul și blatul ocupă, de asemenea, un rol important în procesul de amenajarea băii. Ca și obiectele sanitare, mobilierul și blatul îndeplinesc atât un rol funcțional, cât și unul estetic.

Mobilierul și blatul ideale sunt întotdeauna acelea care se pliază perfect pe exigențele spațiului de care dispui, dar și pe exigențele tale. În plus, dacă ai ales un anumit stil de amenajare, aceste două elemente trebuie să se integreze cât mai fericit în stilul ales.

Atunci când testezi diverse idei de amenajare baie este întotdeauna important să le alegi doar pe cele care se pliază pe spațiul, pe exigențele și pe nevoile tale.

  • Idei de amenajare baie: nu uita de buget

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont în amenajarea băii este și bugetul disponibil.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac cei care se implică într-o proces de amenajare sau reamenajare a unei băi vizează bugetul: mai precis, nu stabilesc de la bun început care este suma pe care o vor aloca achiziționării obiectelor sanitare, mobilierului și așa mai departe.

Ai grijă să conturezi un buget clar încă de la început, acest mic detaliu te va salva de multe neplăceri ulterioare.

Desigur, pe internet poți găsi diverse idei de amenajare baie foarte inspirate, însă s-ar putea ca acestea să depășească cu mult bugetul disponibil.

Tocmai de aceea este bine ca întotdeauna să alegi doar acele idei de amenajare baie care se pliază cel mai bine pe bugetul tău sau care reprezintă intersecția cât mai fericită dintre calitate și preț bun.

Amenajare baie: ce culori să alegi pentru blatul de baie?

Atunci când vorbim despre idei de amenajare baie este foarte important să ținem cont și de cromatică.

Fie că vorbim de nuanța sau de finisajele blatului, fie că vorbim de cromatica mobilierului, culorile pot da personalitate unui spațiu și îl pot transforma într-unul cu adevărat unic, așa că este foarte important să nu neglijezi acest aspect în amenajarea băii.

Un lucru care poate constitui un posibil impediment este tocmai faptul că ai la dispoziție nenumărate posibilități de a combina culorile diverselor elemente care se regăsesc într-o baie, ceea ce poate genera o cantitate considerabilă de confuzie și chiar conduce la amânarea luării unei decizii în timp util.

Pentru a nu greși este important să ții seama de câteva sfaturi clare de asortare sau combinare a culorilor.

Aceste lucruri sunt valabile, evident, și pentru blatul de baie ales.

Blaturile de baie din ceramică și quartz aduc o distincție și o notă de rafinament oricărui spațiu și, în plus, sunt foarte rezistente, ușor de întreținut și disponibile într-o varietate mare de texturi, finisaje și culori.

De asemenea, dacă vrei ca spațiul să ofere iluzia optică de dimensiuni mai mari, ideal ar fi ca blatul de baie să fie în aceeași nuanță ca gresia și faianța. Acesta este, de altfel, un mic truc pe care îl folosesc toți experții în amenajare interioară și pentru ca spațiul să pară mai aerisit.

La polul opus, dacă ești mai degrabă iubitor al combinațiilor monocrome, poți combina două culori complementare pentru a obține un efect vizual de excepție.

În mare, însă, regula de aur este una singură: culorile alese trebuie să se potrivească foarte bine și să nu deranjeze din punct de vedere vizual.

Idei de amenajare baie: alege blaturi de baie din quartz și granit!

Dincolo de toate criteriile enunțate anterior, nu uita că în amenajarea băii e la fel de important și să îți urmezi propria inspirație.

Ideal ar fi să iei în considerare sfaturile oferite de specialiști/să consulți review-urile online cu idei de amenajare baie, însă să încerci întotdeauna să le treci prin propriul filtru: doar așa vei obține un rezultat cu adevărat unic și perfect pliat pe dorințele și așteptările tale.

O alegere inspirată poate însemna foarte multe lucruri, de la alegerea unor finisaje de calitate la preț competitiv, la alegerea unui blat de baie într-o nuanță cu adevărat specială, care să ofere personalitate întregului spațiu.

Modelele Prowest de blaturi de baie se împart în două categorii: cu montare pe mobilier de baie sau suspendate pe structura metalică sau gips carton. Cantul, marginea aplicată a blatului, este elementul care îi oferă acestuia stil, precum și frumusețea și robustețea produsului final.

La Prowest găsești peste 15 tipuri de profile de cant, executate prin șlefuire cu apă, profile care își pun amprenta asupra mobilierului de baie și a întregii încăperi, așa că șansele să nu găsești ceea ce cauți sunt foarte, foarte mici.

Prowest – blaturi baie zonă rezidențială și spații publice

Dacă ai nevoie de inspirație, îți recomandăm magazinul nostru online, unde găsești o gamă variată de blaturi de calitate la prețuri foarte competitive și corecte.

Mai precis, îți punem la dispoziție blaturi de baie pentru zonele rezidențiale și spațiile publice, realizate din materiale frumoase și rezistente, care vor înnobila orice spațiu.

Și pentru că gama de blaturi de baie pe care o comercializăm este realizată la cele mai înalte standarde de calitate, are nevoie de condiții speciale de transport, așa că livrarea este asigurată tot de echipa Prowest. În acest fel, tu rămâi doar cu grija verificării produsului final.

Explorează gama de blaturi de baie Prowest și, în cazul în care ai nevoie de mai multe informații despre oricare dintre produse, nu ezita să ne contactezi, echipa noastră îți stă la dispoziție cu toate sfaturile și recomandările necesare pentru ca alegerile tale să fie, cu adevărat, cele mai inspirate!

Articolul precedent Bucătării în alb și beige pentru amenajări interioare de impact
Urmatorul articol Despre quartz: specialiștii Prowest răspund la cele mai frecvente întrebări

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii