Mobilier de bucătărie în stil clasic – Exemple

Stilul clasic este atemporal, iar un astfel de mobilier va conferi întotdeauna un aer fresh bucătăriei, indiferent de trendurile în materie de design de interior, care se schimbă de la un sezon la altul. Află de la specialiștii Prowest care sunt principalele caracteristici ale mobilei de bucătărie în stil clasic și care sunt sugestiile de amenajare pe care ți le oferim.

Designul clasic al mobilei de bucătărie se caracterizează prin simplitate și flexibilitate.Fronturile din lemn sau MDF frezat, detaliile fine și elegante, paleta neutră de culori și tonurile calde – toate aceste elemente compun un aspect care nu este nici impersonal, nici extrem de nișat. Deci, o astfel de mobilă de bucătărie este potrivită pentru o varietate de gusturi și, bineînțeles, bugete.

Mobilă bucătărie – Exemple

La Prowest găsești o gamă largă de bucătării în stil clasic, configurate atent, astfel încât să se plieze atat spațiului din locuința ta cat si nevoilor specifice. Îți vom detalia în continuare principalele elemente caracteristice unei bucătării clasice, alături de exemple concrete din oferta Prowest.

Nu putem vorbi despre mobilă de bucătărie fără a menționa aspectul fronturilor (usilor) corpurilor, elemente  care joacă un rol important în orice stil de amenajare. Cum trebuie să arate acestea, astfel încât să se plieze stilului clasic? In general, fronturile unui mobilier de bucatarie clasic se fabrica din lemn sau MDF vopsit pe care se frezeaza anumite modele geometrice, linii de diferite adancimi care par sculptate in masa materialului. Tipurile de frezari si modele sunt variate si acestea isi pun practic amprenta asupra intregii incaperi, inspirand confort si eleganta. Mobilierul CLPW08 este exemplul perfect în acest sens, cu fronturi cu detalii deosebite, tipice stilului clasic.

 

Detaliile subtile și elegante sunt alte elemente caracteristice mobilei clasice de bucătărie. Ansamblul de mobilier CLPW13, cu fronturi din MDF frezate, înnobilează aspectul oricărei bucătării. Elementele clasice sunt completate de prezența mânerelor metalice deosebite, in general antichizate, care, pe lângă aspect, plusează și la capitolul funcționalitate.

Pentru corpurile suspendate  se poate opta, parțial sau în întregime, pentru uși din sticlă – un detaliu care poate face diferența, schimbând întregul aspect al bucătăriei. Ansamblul CLPW02 este exemplul perfect, în care sticla este încorporată în designul clasic al mobilierului. Aspectul ansamblului este desăvârșit de nuanța plăcută de gri deschis, la care se adaugă fronturile și mânerele-bijuterie.

Clasic nu înseamnă neapărat culori care nu ies în evidență. Mobila unei bucătării poate fi încadrată în acest stil și dacă este vorba despre culori mai îndrăznețe. Este și cazul ansamblului CLPW12, care, deși este propus în culoarea albastru, dispune de linii simple, care nu se vor demoda niciodată. Când vorbim despre mobilă colorată clasică, este important să avem în vedere nuanța, care face diferența. În exemplul dat anterior, precum și în cazul mobilei CLPW10, putem observa o nuanță clasică de albastru intens, folosită în exclusivitate sau alăturată albului clasic.

Mobilă bucătărie – Preț

Menționam la începutul acestui articol faptul că mobila clasică de bucătărie este o alegere potrivită, indiferent de buget. Acest lucru este posibil datorită flexibilității stilului clasic și faptului că poate fi ușor adaptat în funcție de bugetul disponibil.

Totodată, în cazul mobilei de bucătărie de la Prowest, cu o structură formată preponderent din corpuri modulare interschimbabile, este foarte simplu să alegi un ansamblu care să se plieze bugetului de care dispui.

Prețul pe care îl are mobila bucătăriei variază în funcție de mai multe aspecte, precum materialul din care este făcută, dimensiunile, tipul de accesorii utilizate, componența ansamblului și altele. Acestora, care țin strict de mobilier, li se adaugă și prețul blatului pentru care vei opta. La Prowest gasesti cea mai completa si avantajoasa oferta de blaturi de bucatarie din quartz si ceramica, blaturi care completeaza si confera pretiozitate intregului mobilier.

Dacă ești în căutarea unui ansamblu de mobilă clasică pentru bucătărie, contactează-ne pentru a discuta despre specificațiile proiectului tău, iar noi vom reveni cu o ofertă de preț. Prowest garanteaza calitate premium și ofera servicii complete, de la consultanță, proiectare 3D și măsurători, până la execuție, livrare și montaj. În plus, vei beneficia de un discount suplimentar substanțial dacă te hotărăști să achiziționezi pachetul format din mobilă de bucătărie și blat din quartz compozit.

Articolul precedent Plăci ceramice în format mare pentru 2022
Urmatorul articol În 2022 se poartă blaturile din lastre de ceramică

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii