Lastre quartz - ce sunt, cum se fabrică

Dacă îți dorești să incorporezi quartzul compozit în bucătăria ta, sub formă de blat, pentru a da eleganță, funcționalitate și rezistență zonei în care vei pregăti mâncarea, Prowest îți sta la dispoziție cu o gamă largă de modele și culori disponibile de materiale pentru blaturi de bucătărie. Lastrele de quartz premium, în diverse texturi și finisaje, pe care le distribuim, se pot folosi și pentru fabricarea blaturilor de bar sau baie, a treptelor și contratreptelor pentru scări interioare, a recepțiilor sau a altor suprafețe de lucru din domeniul medical sau HoReCa. În cele ce urmează, vei afla ce este de fapt lastra de quartz și ce schimbări parcurge până să ajungă la tine în casă.

Ce este lastra de quartz

Quartzul, în sine o piatra recompusă, este un material natural, unul dintre cele mai dure minerale, având o duritate apropiată de cea a diamantului. Acesta este obținut dintr-un amestec de până la 95% cristale de cuarț natural, combinat cu rășini poliesterice (cu rol în legarea și întărirea pietrei recompuse într-o formă dură și non-poroasă), pigmenți și elemente de decor (cristale de sticlă, sidef, cristale de siliciu, germaniu, silicon sau galiu). Procesul de fabricare este conceput în așa fel încât să nu existe probleme ce țin de aspectul rezultatului finit al acestei îmbinări de materiale. După acest proces elaborat de mixare si presare a materialelor, lastrele obtinute se taie și se lustruiesc pentru se obține astfel un produs uniform, strălucitor, care se distinge prin finețe și rafinament, fiind în același timp și o suprafață ce va preveni dezvoltarea oricăror microbi sau bacterii, cu o rezistență deosebită la pete sau zgârieturi.

Modele lastră

Prowest este distribuitor de lastre de quartz de la urmatoarele brand-uri: Cimstone, Stone Italiana, Technistone, Belenco. Acestea sunt suprafete durabile și rezistente la acțiunea acizilor și sărurilor, ușor de curățat, elegante, igienice și sustenabile, având certificate internaționale care le atestă încadrarea perfectă în bucataria ta, dar și în alte medii mai pretențioase, precum bucătării de restaurante, cafenele sau hoteluri, dar și în laboratoare medicale. Datorită caracteristicilor lor net superioare, lastrele de quartz Cimstone sunt alese în detrimentul altor materiale precum granit sau marmură, datorită aspectului natural, uniform și delicat foarte plăcut, care, în combinație cu robustețea pietrei oferă un produs unic, ce apare în peste 40 de nuanțe fluide, dintre care poți alege cu ușurință modelul care să se potrivească cel mai bine în încăperea în care vrei să îi faci loc. Modele precum Hierapolis, Barents, Terra, Artemis sau Savana inspiră calm, puritate și finețe, punând în valoare setup-ul în care sunt plasate.

Cu caracteristici asemănătoare, lastrele de quartz Stone Italiana inspiră calm, frumusețe naturală, găsindu-și firesc locul în locuințele oamenilor și în spațiile acestora de destindere, precum săli de masaj, spa, hoteluri, dar și în alte locații precum pub-uri, restaurante sau laboratoare. Disponibile în variante pastelate, dar și puternice, lastrele de quartz Stone Italiana sunt o alegere care va da un aer aparte locurilor în care vor fi utilizate. 

Importator lastre

Cu o experiență de 20 de ani în domeniu, putem să spunem că noi, cei din echipa Prowest, tratăm cu profesionalism și seriozitate fiecare proiect de care ne ocupăm, oferind suport și consultanță așa încât toți clienții noștri să fie mulțumiți.  Importăm și distribuim lastre quartz compozit atât pentru persoanele fizice care au în vedere un proiect, cât și pentru companii specializate precum showroom-uri, firme de arhitectură și de design, ateliere de prelucrare a lastrelor sau pentru producători de mobilă de bucătărie și de baie.

Lasă-ne să te inspirăm în proiectele tale și să îți dovedim cum le punem în valoare prin calitate și design, alegând varianta ce ți se potrivește dintre lastrele din quartz compozit marca Prowest!

 

Articolul precedent În 2022 se poartă blaturile din lastre de ceramică
Urmatorul articol Placi ceramice mari: avantaje si pret

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii