Lastra quartz – Cum o alegem?

Quartzul, un material cu o duritate apropiată de cea a diamantului, se obține dintr-un amestec format din aproximativ 95% cristale de cuarț natural, restul de 5% fiind rășini poliesterice, elemente de decor și pigmenți. În urma mixării și presării acestor materiale rezultă lastrele din quartz, care sunt tăiate și lustruite atent.

Ce se poate face cu lastre din quartz?

Versatilitatea este una dintre principalele caracteristici pe care le au lastrele din quartz, având în vedere numeroasele moduri în care pot fi utilizate.

Ai nevoie de un blat rezistent în bucătărie sau baie, care să își păstreze aspectul impecabil un timp îndelungat? Poți obține unul dintr-o lastră din quartz. Va preveni apariția bacteriilor și microbilor, fiind ideal pentru medii în care păstrarea curățeniei trebuie făcuta ca la carte, așa cum sunt baia și bucătăria. De asemenea, lastrele din quartz sunt ideale pentru blaturile de dimensiuni mai lungi, precum cele de bar.

Lastrele din quartz nu se folosesc doar în mediul rezidențial, fiind foarte populare și în alte sectoare, precum HoReCa sau cel medical, datorită întreținerii ușoare și varietății de designuri în care sunt disponibile. Din lastrele de quartz pot fi fabricate recepții, trepte și contratrepte pentru scări interioare și multe altele.

Alegerea unei lastre din quartz

Există două aspecte importante de luat în considerare atunci cand alegi o lastră din quartz: producătorul și modelul.

Dacă vrei să fii sigur că alegi o lastră calitativă, durabilă, rezistentă și sustenabilă, cu aspect impecabil, uniform, atunci este important să îți îndrepți atenția către modele produse de branduri renumite. Datorită experienței noastre vaste în domeniul în care activăm și pentru că, de-a lungul timpului, am intrat în contact direct cu producătorii de lastre din quartz, observând performanța oferită, îți putem face două recomandări pertinente de branduri: Cimstone și Stone Italiana.

Cimstone este un brand cu o istorie care pornește din 1996, care s-a extins rapid în Europa datorită tehnologiilor moderne de fabricare a lastrelor din quartz și calității produselor. Atenția la detalii a celor de la Cimstone începe cu selectarea celor mai bune materii prime și se termină doar în momentul în care produsul finit – lastra din quartz – arată impecabil. Prowest este distribuitor autorizat al lastrelor Cimstone, practicând cele mai bune prețuri din piață pentru aceste produse.

Brandul italienesc Stone Italiana a fost fondat încă din anul 1979, iar în 1995 a lansat produse cu calitate de top realizate din quartz. Zeci de ani mai târziu, rămâne un etalon de performanță, varietate și inovație. Tehnologia de producție utilizată de Stone Italiana asigură obținerea unor lastre din quartz cu rezistență la deformare, impact, umiditate și apă. Ne mândrim cu faptul că putem distribui pe piața din Romania produsele Stone Italiana, care sunt ideale atât pentru bucătăria casei, cât și pentru spații comerciale în care se pune preț pe rafinament.

Modelul lastrei din quartz este cel de-al doilea criteriu de selecție și depinde foarte mult de stilul de amenajare în care va fi utilizat produsul.

Pentru un design cald, atemporal, îți recomandăm modelele KGOLD, THYME, BASIC ROCFACE, NOISETTE, VANILA sau TERRA, de la Stone Italiana.

Stilul industrial poate fi completat perfect cu lastrele URANO, LUNA și GRIGIO MILANO ROCFACE de la Stone Italiana sau cu VIGO ori BOREAS de la Cimstone.

Modelele HERMES și TOROS de la Cimstone vor fi puse în valoare cel mai bine într-un cadru în care predomină designul luxuriant.

ARTEMIS, HIERAPOLIS și OLYMPOS, modele care aparțin tot brandului Cimstone, sunt ideale dacă ai nevoie de un element care să lumineze o încăpere prea mică și să dea impresia unui spațiu extins.

Acestea sunt doar câteva recomandări, dar alegerea finală depinde doar de preferințele tale personale. Vestea bună este că lastrele de la Prowest sunt disponibile în peste 100 de modele diferite, între care vei găsi cu siguranță unul ideal pentru proiectul tău de amenajare.

Intră chiar acum în categoria dedicată lastrelor din quartz din siteul nostru și alege un model care îți va satisface chiar și cele mai exigente cerințe în materie de design și performanță!

Articolul precedent Lavoar baie pe blat – Ce trebuie să știi?
Urmatorul articol Blaturi din quartz pentru lavoar baie – Recomandări

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii