Lavoar baie pe blat – Ce trebuie să știi?

Un lavoar cu montaj pe blat reprezintă alegerea excelentă pentru cei care preferă designul modern în băi. Acestea au un aspect aparte, oferind în același timp și beneficii practice. Dacă iei în considerare instalarea unui lavoar pe blat pentru amenajarea băii, acest scurt ghid informativ îți oferă toate detaliile pe care trebuie să le știi pentru a lua o decizie.

Ce este un lavoar baie pe blat?

Lavoarele despre care discutăm în acest articol nu sunt altceva decât chiuvete care se montează pe blaturile de baie și nu încastrate sub acestea, oferind un avantaj important din punct de vedere al designului. Au adesea o formă rotunjită, dar sunt disponibile și în varianta pătrată sau dreptunghiulară.

Unul dintre beneficiile aduse de aceste lavoare montate pe blaturi este faptul că se transformă cu ușurință în principalul punct de atracție din baie, adăugând o notă de stil și personalitate spațiului. Dar avantajele nu se opresc aici. Fiind separate de blaturi, întreaga suprafața a acestor lavoare se curăță ușor. Astfel, în timp ce unii oameni preferă lavoarele pe blat datorită aspectului lor unic, alții le aleg pentru caracterul practic.

Din ce material poate fi făcut un lavoar baie cu montaj pe blat?

Există mai multe tipuri de lavoare pentru baie cu montaj pe blat când vine vorba despre materialele utilizate, inclusiv cele făcute din sticlă, din ceramică, piatră naturală sau metal. Așa cum se poate observa, nu există limite în ceea ce privește materialul, astfel că un asemenea lavoar poate fi încadrat cu ușurință în baie, indiferent de stilul în care este amenajată încăperea.

Dacă alegi un lavoar pentru baie din sticlă, optează pentru variante durabile și rezistente la zgârieturi. Cu un lavoar din sticlă transparentă ai libertatea de a alege orice model de blat pentru baie, în culoarea și cu textura care îți plac cel mai mult.

Ceramica este probabil cea mai potrivită variantă pe care o poți alege când vine vorba despre materialul unui lavoar cu montaj pe blat. Ai la dispoziție numeroase forme și dimensiuni, iar ceramica este un material durabil, ușor de curățat, care rezistă la pete și zgârieturi. Pentru un design clasic cu twist modern, optează pentru un lavoar alb, pe care îl poți monta fie pe un blat într-o nuanță neutră, fie pe blaturi în culori închise, dacă îți plac contrastele.

Lavoarele pe blat din piatră sunt realizate din materiale naturale, cum ar fi granitul, marmura sau travertinul. Acestea asigură un aspect unic și luxos, dar pot fi predispuse la pete și necesită mai multă întreținere decât alte materiale. Trebuie să iei în calcul aceleași aspecte și în cazul lavoarelor metalice, care se pot păta în timp.

Montajul unui lavoar pe blat

Atunci când alegi și montezi un lavoar pe blat există mai multe considerente de care trebuie să ții cont.

Înălțimea: Înălțimea lavoarului trebuie să fie adecvată pentru utilizatori. De exemplu, un lavoar prea înalt poate provoca presiune asupra brațelor și umerilor atunci când este folosit, în timp ce unul montat prea jos poate fi incomod de utilizat. Înălțimea și accesibilitatea se pot regla montând blaturile de baie în mod corespunzător și ținând cont de bordura lavoarului care va fi așezat pe blat.

Scurgerea: Unele modele de lavoare cu montaj pe blat necesită o scurgere specială. Asigură-te că alegi o scurgere care este compatibilă cu lavoarul și instalația ta sanitară.

Amplasarea robinetului: În funcție de înălțimea lavoarului, este posibil ca robinetul să necesite montaj pe perete, mai degrabă decât pe blat.

Blatul pentru baie: Pentru că aceste lavoare se montează pe blat, este necesar să te asiguri că alegi un material robust și durabil care poate susține greutatea chiuvetei. Blaturile de baie din quartz sunt ideale pentru astfel de lavoare, datorită rezistenței superioare pe care o au, printre alte avantaje pe care le aduc.

Dacă vrei să îți transformi baia cu un lavoar montat pe blat, te invităm să descoperi colecția de obiecte sanitare de pe site-ul nostru. Nu uita nici blatul de baie potrivit, pe care îl poți alege din varietatea de modele de la Prowest.

 

Articolul precedent Blat chiuvetă baie - Câteva sfaturi utile
Urmatorul articol Lastra quartz – Cum o alegem?

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii