La ce înălțime trebuie să fie blatul de bucătărie?

Înălțimea standard a blatului de bucătărie este un aspect la care cu siguranță nu te gândești zilnic, dar în același timp reprezintă un detaliu cheie de care trebuie să ții cont atunci când planifici amenajarea unei noi bucătării sau renovarea celei vechi.

În acest articol îți vom oferi câteva sfaturi pentru a găsi un echilibru între respectarea standardului și satisfacerea nevoilor tale unice de zi cu zi în privința înălțimii blaturilor de bucătărie, alături de alte informații importante legate de diversele tipuri de blaturi.

Tipuri de blat

Din fericire, varietatea tipurilor de blaturi pentru bucătării este suficient de vastă pentru a acomoda nevoile și preferințele tuturor proprietarilor de case. Blaturile de bucătărie cele mai populare, datorită avantajelor pe care le aduc, sunt cele din quartz compozit și ceramică, pe care le găsești și în oferta ProwestStone.

Blaturi de bucătărie din quartz compozit

Blaturile din quartz compozit reprezintă una dintre cele mai sigure alegeri, dacă vrei să optezi pentru o variantă rezistentă și durabilă de blat de bucătărie.

Disponibile într-o gamă variată de culori, aceste blaturi se potrivesc oricărui stil de amenajare, iar la ProwestStone poți găsi, fără îndoială, ceva pe placul tău.

Având o suprafață non-poroasă, blaturile din quartz sunt ușor de întreținut și nu se pătează. Sunt rezistente la zgârieturi și nu se fisurează, reprezentând o investiție pe termen lung în bucătării.

Blaturi de bucătărie din ceramică

Aspectul desăvârșit al blaturilor din ceramică nu poate fi contestat. Acestea oferă un aer aparte bucătăriilor în care sunt montate, mai ales dacă optezi pentru o chiuvetă încastrată, din același tip de material.

La fel ca blaturile din quartz, cele din ceramică reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni pentru bucătării, fiind o alegere sigură pentru prepararea mâncării și contactul cu alimentele, datorită suprafeței non-poroase.

Înălțimea blatului de bucătărie

Înălțimea standard a blatului de bucătărie este de aproximativ 91 de cm deasupra podelei, în timp ce insulele proiectate pentru a fi folosite cu scaune de tip bar pot ajunge până la aproximativ 106 cm. Totuși, aceste dimensiuni nu sunt bătute în cuie și pot varia în funcție de stilul mobilei de bucătărie, dar și de grosimea blatului ales. 

Înălțimea standard a blatului de bucătărie nu este una stabilită la întâmplare, depinzând de cea a plintei (15 cm), a dulapului de bază din partea de jos a mobilei de bucătărie (72 cm) și de grosimea blatului (aproximativ 4 cm). Pentru că blaturile mai subțiri reprezintă o opțiune din ce în ce mai populară, înălțimea la care vei lucra pe blat poate să scadă până la aproximativ 89 de cm.

Așa cum am menționat la începutul acestui articol, satisfacerea nevoilor celor care folosesc zilnic blatul de bucătărie este extrem de importantă în stabilirea înălțimii la care va fi montat blatul de lucru. Un blat de lucru așezat prea jos le poate crea probleme persoanelor mai înalte, care vor fi nevoite să se aplece atunci când îl utilizează, rezultând neplăcutele dureri de spate. De altfel, persoanele mai scunde pot prefera montajul blatului mai jos față de standard, pentru mai mult confort în utilizare.

Sfatul nostru este să proiectezi cu atenție mobila de bucătărie, ținând cont de înălțimea la care te simți cel mai confortabil să utilizezi blatul. Ulterior, ia în considerare modelul de blat ales și adaugă la calcul grosimea sa. Astfel, blaturile de bucătărie vor fi montate la înălțimea ideală, ergonomică, iar tu vei folosi bucătăria cu plăcere de fiecare dată.

Prețuri blat de bucătărie

Nu există un singur tip de blat ideal pentru fiecare casă, așa că cea mai bună alegere pentru bucătăria ta va depinde de mai mulți factori, precum: culoarea pe care o dorești, aspectul general, durabilitatea, rezistența la pete și zgârieturi și, bineînțeles, prețul.

Cele mai importante aspecte care determină prețul pe care îl au blaturile de bucătărie sunt materialul și dimensiunea. La acestea se adaugă și serviciile de montaj, pe care trebuie să le iei în calcul în anumite situații.

Pentru o ofertă de preț poți contacta echipa ProwestStone, care îți va răspunde în cel mai scurt timp cu toate informațiile de care ai nevoie. De asemenea, îți putem oferi consultanță în alegerea celei mai bune opțiuni pentru bucătărie. Îți punem la dispoziție o varietate de tipuri de blaturi pentru bucătării, care răspund celor mai exigente cerințe în materie de aspect, calitate și rezistență, iar serviciile noastre includ și montajul realizat de o echipă profesionistă.

 

 

Articolul precedent Blaturile din quartz sau ceramică – Ce să alegi?
Urmatorul articol Cu ce se curăță chiuveta de granit?

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii