Blaturile din quartz sau ceramică – Ce să alegi?

Alegerea materialului pentru blatul de bucătărie poate fi o provocare, având în vedere că există mai multe opțiuni care îți pot aduce avantaje. Din acest articol poți afla care sunt caracteristicile a două dintre cele mai apreciate și căutate materiale pentru blaturile de bucătărie: quartz și ceramică.

De ce este important să alegi corect blatul de bucătărie? Fiind un element de bază, blatul contribuie foarte mult la aspectul general al bucătăriei. Pe de altă parte, are un important rol practic. Așadar, asigură-te că alegi un blat care se îmbină armonios cu toate celelalte elemente din bucătăria ta, dar care este și durabil, rezistent și ușor de întreținut.

Tipuri de blaturi

Tipurile de blaturi care ocupă primele locuri în preferințele celor care își doresc un produs finit de calitate în bucătărie sunt blaturile din quartz compozit și cele din ceramică porțelanată. Le găsești pe ambele în portofoliul de produse ProWest!

Blaturile din quartz

Cu o durabilitate ce nu poate fi trecută cu vederea, de aproximativ 25 de ani, blaturile din quartz compozit sunt extrem de rezistente la zgârieturi, lovituri, pete și căldură. Comparativ cu ceramica, blaturile din quartz rezistă mai bine la acțiunea factorilor mecanici și pot suporta o greutate mai mare pe suprafața lor, fără să se deterioreze.

Acestea nu se remarcă doar prin avantaje practice, ci și prin beneficii de ordin estetic. Sunt disponibile într-o varietate de nuanțe, iar fiecare blat are caracteristici de culoare care îl fac unic, datorită posibilităților decorative deosebite: marmorat, cu inserții sidefate ori metalice. Bineînțeles, există și blaturi din quartz cu aspect uni, iar finisajul poate fi texturat, mat sau lucios.

De ce să alegi un blat din quartz? Pentru că este o variantă durabilă și poți găsi cu ușurință un model care să îți transforme radical bucătăria din punct de vedere estetic.

Blaturile din ceramică

Blaturile din ceramică sunt ușor de întreținut, suprafața lor complet impermeabilă fiind rezistentă la pete și produse de curățare care conțin solvenți. Și aceste blaturi dispun de rezistență sporită la temperaturi ridicate și zgârieturi. Prin comparație, ceramica este mai rezistentă la căldură în comparație cu quartzul, deoarece nu conține rășini care se dilată.

Înghețul și razele UV nu afectează aspectul plăcut al blaturilor din ceramică porțelanată, așa că reprezintă varianta ideală pentru o insulă de bucătărie în aer liber, pe terasă. Suprafața acestor blaturi este extrem de igienică, iar la ProWest găsești produse certificate la nivel internațional de către Centrul de Siguranță și Analiză a Produselor LGA Gmbh.

De ce să alegi un blat din ceramică? Este una dintre opțiunile care oferă o eleganță aparte bucătăriei. Așa că, dacă ești adeptul stilului clasic, ți se va potrivi perfect.

Prețuri blaturi

În ceea ce privește prețul blaturilor din quartz și ceramică, acesta depinde, în primul rând, de calitatea materialului ales, în ambele cazuri.

În general, diferența de preț dintre un blat din quartz de calitate medie și unul de calitate superioară nu este extrem de mare. De aceea, te sfătuim să achiziționezi blatul de la un furnizor de încredere, care are experiență dovedită și un portofoliu pe care îl poți consulta.

Totodată, prețul blaturilor din ceramică este oarecum apropiat de cel pe care îl au blaturile din quartz. Și în cazul blaturilor din ceramică este necesar să optezi pentru un producător care are experiență în prelucrarea lastrelor de ceramică.

La ProWest îți oferim servicii complete, la un preț extrem de bun, raportat la calitatea pe care o oferim. Lastrele pentru blaturi de ceramică provin de la un brand recunoscut pentru standardul înalt, Fondovalle. În același timp, pentru blaturi din quartz de înaltă calitate procurăm materia primă de la Stone Italiana, Cimstone, Technistone, Silestone sau Belenco – furnizori de top, recunoscuți la nivel internațional. În pachetul ProWest de servicii complete intră și măsurătorile făcute de către echipa noastră de specialiști, consultanță în alegerea celei mai bune opțiuni pentru tine, livrarea blatului și montajul.

Consultă oferta ProWest de blaturi din quartz compozit și ceramică porțelanată și contactează-ne pentru a discuta despre alegerea optimă pentru bucătăria ta! Tu vei alege modelul preferat, iar de restul ne ocupăm noi, cu garanția că vei beneficia de produse și servicii la cele mai înalte standarde.

Articolul precedent Glafuri quartz pentru ferestre – Recomandări
Urmatorul articol La ce înălțime trebuie să fie blatul de bucătărie?

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii