Cu ce se curăță chiuveta de granit?

Chiuvetele din granit au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, tocmai datorită aspectului modern și a gradului ridicat de rezistență. Indiferent de stilul de design interior pe care îl preferi, chiuvetele din granit se vor potrivi precum o mănușă și nu vor trece neobservate de musafirii care pășesc în bucătărie. Mulțumită proprietăților granitului, vei putea profita de gama variată de nuanțe, pentru a alege ceva fix pe gustul tău.

Totuși, chiar dacă materialul folosit în fabricarea lor este unul de calitate, aspectul chiuvetelor se va degrada în timp, dacă folosești produse și metode greșite de curățare. În funcție de culoarea chiuvetei din bucătărie, unele imperfecțiuni vor ieși mai mult în evidență decât altele, așa că pentru a menține armonia dintre elementele din încăpere, chiuveta trebuie curățată în mod periodic.

Cum se realizează curățarea granitului?

Procesul de curățare prin care trec chiuvetele nu este unul complex, dar depinde foarte mult de materialul din care au fost făcute obiectele respective: unele au un grad mai ridicat de sensibilitate, în timp ce altele vor rezista chiar și în fața unor condiții nu tocmai prielnice.

Granitul este un material popular, folosit în confecționarea multor obiecte de uz casnic și chiar și pentru amenajări de tip HoReCa. Cea mai mare problemă cu care se vor confrunta persoanele care aleg chiuvete din granit este calcarul, iar pentru a evita pe cât posibil petele, umezeala de pe suprafața lor trebuie ștearsă pe cât de des este posibil.

Tot ce trebuie să faci pentru a avea mereu o chiuvetă granit curată în bucătărie este să ai în vedere câteva sfaturi și tehnici, în scopul de a-ți simplifica munca. Spre exemplu, după fiecare utilizare, chiuveta din granit trebuie ștearsă cu o soluție specială. Cu privire la instrumentele ideale pentru curățare, bureții ușor abrazivi, periile sau chiar și lavetele vor putea face o treabă bună.

Ce trebuie să eviți pentru a proteja proprietățile granitului?

Nu orice soluție de pe piață va avea efecte pozitive asupra granitului, așa că trebuie să ai mare grijă să nu deteriorezi suprafața chiuvetei. Ideal este să eviți pe cât posibil produsele de curățare dure. Nici amestecarea mai multor agenți de curățare nu va da roade. O altă metodă care poate duce la deteriorarea chiuvetei este curățarea pe bază de abur.

Dacă te-ai hotărât să folosești o soluție pentru a-i reda chiuvetei strălucirea pe care o avea atunci când ai cumpărat-o, ai grijă să nu o aplici direct pe suprafața ei! Există riscul ca soluția respectivă să pătrundă în fisuri pe care nici chiar tu nu le-ai observat, iar consecințele se vor vedea în timp. De aceea, soluția trebuie diluată și aplicată pe un burete sau o lavetă și de abia după aceea va fi utilizata pentru a curăța suprafața chiuvetei de granit.

În final, popularitatea chiuvetelor din granit se datorează proprietăților materialului, iar cei care vor să se bucure pentru o perioadă cât mai lungă de timp de aceste obiecte trebuie să pună în practică cele mai bune tehnici de curățare a lor.

Articolul precedent La ce înălțime trebuie să fie blatul de bucătărie?
Urmatorul articol Cât costă un metru de blat bucătărie?

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii