Cât costă un metru de blat bucătărie?

În prezent, bucătăria poate să fie considerată sufletul unei case sau a unui apartament, pentru că este locul în care membrii familiei își petrec timpul împreună la masă, de regulă la cină, povestindu-și toate evenimentele care s-au desfășurat de-a lungul zilei. Din acest motiv, este esențial ca amenajarea interioară să fie realizată cu bun gust și cu materiale de construcție, electrocasnice și obiecte de calitate. Astfel, rezultatul final trebuie să corespundă atât unor criterii estetice, cât și unor criterii practice.

Unul dintre elementele care nu trebuie să lipsească sub nicio formă dintr-o bucătărie funcțională este chiar blatul, care are un grad ridicat de importanță și care poate contribui semnificativ la conturarea unui design modern.

Tipuri blaturi de bucătărie

Folosirea unui blat de bucătărie poate să influențeze semnificativ aspectul încăperii, motiv pentru care este necesar să se opteze pentru o variantă care să se potrivească atât stilului personal, cât și stilului de amenajare ales. Există două mari categorii de blaturi care pot îmbunătăți considerabil aspectul oricărei bucătării: blaturile quartz și blaturile din ceramică.

Blaturile quartz au căpătat un nivel ridicat de popularitate în ultima vreme, datorită faptului că oferă o serie generoasă de beneficii, dar și pentru că se încadrează cu succes în criteriile de calitate. Printre avantajele pe care le oferă utilizatorilor se numără și:

  • eficiență crescută – blatul din quartz este o opțiune puternic răspândită în Europa datorită versatilității de care dă dovadă în fiecare situație, dar și datorită faptului că poate eficientiza la maximum orice bucătărie;
  • varietate de modele și culori – pentru că există o mulțime de stiluri de amenajări, este important ca blatul de bucătărie realizat din quartz să fie disponibil într-o gamă largă de modele și nuanțe. Astfel, acesta corespunde cât mai multor preferințe;
  • proces simplu de întreținere – quartzul intră în categoria materialelor rezistente, necesitând un grad scăzut de întreținere;
  • rezistență împotriva colorării – există o mulțime de blaturi de bucătărie care se decolorează în timp sau care capătă o culoare neplăcută. Din fericire, acest lucru nu se întâmplă și în cazul blatului din quartz.

Blaturile din ceramică au proprietăți unice, care pot spori nivelul de unicitate a oricărei bucătării. De asemenea, își dovedesc eficacitatea și funcționalitatea și în utilizarea zilnică, prin:

  • rezistență crescută la temperaturile ridicate, fără să existe riscul deteriorării materialului;
  • capacitatea de a face față zgârieturilor, menținându-și aspectul plăcut de-a lungul timpului;
  • întreținere simplă, care nu implică soluții costisitoare și greu de găsit în magazine;
  • montare facilă, pentru care se recomandă, totuși, intervenția specialiștilor.

Preț blaturi de bucătărie

Blatul asigură un aer modern, curat și estetic pentru orice bucătărie, indiferent de stilul ales. Prețul la care poate să fie achiziționat este stabilit în funcție de mulți factori care îl pot influența, cum ar fi:

  • nuanțele și modelele alese;
  • standardul de calitate a materialelor folosite;
  • disponibilitatea modelelor;
  • dimensiunea necesară.

Pentru o achiziție inteligentă, este recomandat să se ia în calcul un blat de bucătărie care să facă parte din categoria produselor cu un raport calitate - preț imbatabil. De asemenea, este indicat să se discute în prealabil cu specialiștii dacă apar confuzii atât pentru alegerea blatului potrivit, cât și pentru montarea sa în condiții sigure.

Blaturile sunt căutate în contextul actual atât de cātre persoanele care își renovează locuințele cât și de cātre designerii de interior, care vor să pună în aplicare idei noi și practice de amenajare a bucătăriei. Rezistența și eleganța unor astfel de blaturi contribuie considerabil la îmbunătățirea funcționalității bucătăriei.

 

 

 

 

Articolul precedent Cu ce se curăță chiuveta de granit?
Urmatorul articol Cât costă un blat de bucătărie din granit?

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii