Cât costă un blat de bucătărie din granit?

Bucătăriile nu mai sunt de mult doar spații în care se prepară mâncarea, deși acesta rămâne rolul lor principal în orice casă sau în orice apartament. În ziua de astăzi, aceste încăperi au și un rol estetic decisiv în arhitectura și designul unei locuințe. Astfel că este important ca obiectele de mobilier sau blaturile de bucătărie să fie și funcționale, dar și atractive, pentru a face ca mâncarea să se consume cu și mai multă plăcere, iar timpul petrecut în bucătărie să fie productiv și relaxant.

Tipuri blaturi de bucătărie

Blatul este o piesă centrală în orice bucătărie și de aceea trebuie ales cu foarte multă atenție, în funcție de necesitățile, dar și de preferințele familiei. Sunt două opțiuni principale în materie de blaturi:

  • blatul de bucătărie din quartz (cunoscut ca blatul din granit);
  • blatul de bucătărie din ceramică.

Blaturile din prima categorie sunt realizate din quartz compozit, care ies în evidență prin aspectul lor original, dar și prin caracteristicile excelente, cum ar fi: rezistență foarte mare la zgârieturi și șocuri mecanice sau chimice. În plus, un blat din granit este durabil (rezistând, în medie, 25 de ani), se întreține cu ușurință și are o suprafață antibacteriană.

Un blat de bucătărie de acest tip vine într-o gamă variată de nuanțe, de finisaje (mate, texturate sau lucioase) sau decoruri (cu inserții de sidef, cristale sau metal, cu aspect uni sau marmorat), ceea ce înseamnă că există variante indiferent de stilul de design adoptat în locuință.

Și în privința blaturilor din ceramică opțiunile sunt unele generoase. La mare căutare sunt acum produsele de dimensiuni mari, realizate prin tehnologii noi, care fac ca aspectul din bucătărie să fie unul elegant și deosebit.

Cea mai recomandată variantă este aceea a unor blaturi din ceramică porțelanată realizate la comandă, pentru ca lastrele să răspundă cu exactitate nevoilor unei locuințe și implicit ale familiei.

Avantajele unor blaturi din ceramică sunt următoarele: au rezistență crescută la temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute, la zgârieturi sau pete, dar și la produse chimice, solvenți, raze UV. Având o suprafață perfect plană, stabilă și uniformă se întrețin ușor și permit așezarea în siguranță a alimentelor, precum și prepararea hranei în cele mai bune condiții.

Preț blaturi de bucătărie

Atât blaturile din granit, cât și cele din ceramică sunt opțiuni perfecte pentru o bucătărie modernă, dar diferența o fac preferințele fiecărei familii. Ținând cont de aspectul lor deosebit de elegant, de versatilitatea, funcționalitatea și întreținerea atât de ușoară, este de la sine înțeles de ce aceste blaturi sunt tot mai preferate de români.

Pentru mulți oameni, prețul este un criteriu important de selecție a unor blaturi de bucătărie. Este însă important de precizat că prețul este influențat de mai multe aspecte:

  • calitatea materialelor;
  • dimensiunea lastrei;
  • complexitatea modelului.

Principala recomandare în achiziția unui blat de bucătărie este ca raportul său calitate-preț să fie unul avantajos. Mai exact, calitatea și avantajele produsului să se reflecte într-un preț corect și atent întocmit. Unii producători pun la vânzare blaturi care nu sunt realizate la standarde superioare de calitate și, din acest motiv, prețurile lor pot fi mai mici. Alții, din contră, vând la suprapreț produse de o calitate îndoielnică. Evident că un producător serios, cu experiență și reputație pe piață va căuta întotdeauna să ofere produse de calitate, la prețuri corecte.

În concluzie, blatul este o investiție importantă, de care se leagă multe avantaje pe termen lung și de aceea este nevoie de un producător care investește constant în tehnologii noi, ce asigură calitate superioară tuturor produselor.

 

Articolul precedent Cât costă un metru de blat bucătărie?
Urmatorul articol Blaturile de bucătărie – ce se caută în 2022?

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii