Blaturile de bucătărie – ce se caută în 2022?

Unul dintre cele mai importante spații din locuință, cu un nivel înalt de funcționalitate, este chiar bucătăria, în cadrul căreia se gătesc diverse preparate delicioase. Astfel, este necesară achiziționarea unui blat de bucătărie, care să fie realizat dintr-un material de calitate, pentru a fi rezistent în timp și pentru a se integra cu succes în orice stil de amenajare. Vestea bună este că achiziționarea unor blaturi realizate din quartz sau ceramică se dovedește a fi cea mai potrivită alegere pentru cei care vor să nu dea greș atât din punctul de vedere al esteticii, cat si al rezistentei si durabilității.

Trendul anului 2022: Materiale durabile pentru blaturi de bucătărie

În 2022, oamenii pun accent pe aspectul blatului de bucătărie, dar și pe funcționalitate. Materialele care oferă avantaje din ambele puncte de vedere sunt ceramica și quartzul.

Blaturi de bucătărie din ceramică

În prezent, există o oferta bogata de lastre de ceramică, placi mari special concepute pentru fabricarea blaturilor, acest material căpătând un grad ridicat de popularitate în rândul cumpărătorilor, datorită faptului că oferă o serie generoasă de beneficii, printre care se numără și:

  • varietate de modele și culori – blatul de bucătărie confecționat din ceramică este disponibil într-o mulțime de nuanțe și texturi interesante, fiind preferate in special finisajele tip calcatta cu venaturi superbe care imită marmura naturală, dar si cele tip piatra-ciment sau cu aspect metalizat, toate acestea integrându-se ușor în stilul oricărei bucătăriei, indiferent de gusturile și preferințele cumpărătorului;
  • proces simplu de întreținere – nimeni nu-și dorește să-și rezerve din timpul personal procesului de întreținere a blatului. Vestea bună este că cel realizat din ceramică nu necesită o îngrijire aprofundată pentru a se menține în condiții optime;
  • nivel ridicat de rezistență – având o capacitate de a rezista la 1000 de grade Celsius, ceramica este un material adecvat pentru blatul de bucătărie. Astfel, nu există riscul să se deterioreze când intră în contact cu oale, tigăi sau căni fierbinți.

                                        

Blaturi de bucătărie din quartz

O altă variantă de material către care îți pot îndrepta atenția cu încredere când vine vorba de blatul de bucătărie este quartzul compozit, material care oferă o mulțime de avantaje:

  • nivel ridicat de rezistență la pete – petele de orice fel pot fi înlăturate cu o simplă lavetă umeda și cu o soluție uzuala de curățare a suprafețelor;
  • suprafață cu proprietăți antibacteriene – pentru prepararea mâncării într-un mediu curat, ușor de igienizat, se recomandă achiziționarea unui blat de bucătărie din quartz;
  • rezistență la șocuri si zgârieturi – suprafețele destinate gătitului sunt predispuse întotdeauna la zgârieturi. Tocmai din acest motiv quartzul este un material adecvat pentru un blat de bucătărie.
  • nu in ultimul rând, la fel ca ceramica, quartzul se regăsește într-o gamă extrem de diversă de modele, de la cele în tonuri de alb-uni strălucitor destinate unor ambiente moderne, sofisticate, până la cele cu suprafața marmorată, impregnată cu venaturi subtile, destinate în special ambientelor în stil clasic.

         blat bucatarie quartz

Toate aceste atribute fac ca blaturile de quartz și ceramică să fie imbatabile atunci când vine vorba de rezistență și durabilitate, cu menținerea suprafeței intacte cu aspect de ‘nou’, după zeci de ani de folosire.

Sfaturi de întreținere pentru blaturi de bucătărie rezistente

Când vine vorba de blaturile de bucătărie de quartz. un grad ridicat de importanță îl capătă chiar utilizarea produselor potrivite de curățare, pentru că unele pot  avea in compoziție o concentrație ridicată de substanțe chimice nerecomandate. În timp, anumite soluții destinate in special curățirii plitelor si cuptoarelor, pot avea repercusiuni asupra materialului. Cea mai sigură variantă este folosirea unei lavete și a unui detergentul ușor, lichid sau cremă non abrazivă.

Un alt sfat cu privire la îngrijirea unui blat de bucătărie constă în utilizarea sa corectă. De exemplu, deși quartzul este un material deosebit de rezistent, se recomandă, totuși, folosirea unui suport de tăiere pentru a se evita acele microzgârieturi fine care pot apărea pe suprafețele lucioase.

Blaturile de bucătărie realizate din materiale rezistente se dovedesc a fi o investiție benefică pe termen lung, datorită nivelului ridicat de durabilitate și datorită faptului că oferă un aspect plăcut, elegant, modern întregii încăperi. Consultă chiar acum oferta Prowest și alege varianta care se potrivește cel mai bine stilului tău de amenajare din varietatea de modele de blaturi de bucătărie din portofoliul nostru.

 

 

 

 

Articolul precedent Cât costă un blat de bucătărie din granit?
Urmatorul articol Chiuvete de bucătărie cu montare pe blat

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii