Cum se calculează costul mobilei de bucătărie pe comandă?

Unul dintre locurile în care se simte pulsul casei sau al unui apartament și stilul de viață al locatarilor este bucătăria. Mobila și stilul de amenajare sunt deosebit de importante pentru asigurarea confortului, dotarea spațiului cu obiectele și aparatele casnice necesare preparării hranei, precum și pentru obținerea unui ambient în care membrii familiei să se simtă întotdeauna acasă.

Pentru că necesitățile spațiului și propriile idei de amenajare implică o repartiție judicioasă a fiecărui centimetru ocupat în bucătărie, ofertele standard de mobilă bucătării de pe piață pot să nu coincidă cu nevoile unei gospodării, de aceea ar trebui să iei în considerare realizarea pe comandă a mobilierului. Iată la ce caracteristici ar trebui să fii atent în proiectul amenajării pe comandă a bucătăriei și cum se calculează costul mobilierului în acest caz.

Costul mobilei în funcție de configurația bucătăriei

Configurația bucătăriei va influența prețul final al mobilierului pe comandă. Spre exemplu, dispunerea pe un perete sau pe colț va avea costuri mai scăzute decât configurația în U, pe doi pereți, sau dispunerea cu o insulă de bucătărie, în care se vor construi atât mobilierul insulei, cât și dulapurile de pe pereți sau corpurile suspendate. De asemenea, un minibar cu blat, care să delimiteze zona de gătit, asigurând și un spațiu de discuții, de servire a cafelei sau a micului dejun, implică alte costuri. 

Astfel, o combinație de cuptor de perete, mascat de un blat de gătit va costa mai mult decât un aragaz, iar anumite configurații de sertare vor fi, de asemenea, mai scumpe. Pentru sfaturi profesioniste și un calcul judicios al costurilor proiectului în funcție de dorințele tale, poți consulta specialiștii Prowest. 

Configurația în funcție de spațiul disponibil determină și dimensiunile corpurilor. Dulapuri mai mari și mai încăpătoare înseamnă în cele din urmă mai mult material care se folosește la executarea comenzii, deci un preț mai ridicat. Vei avea însă posibilitatea de a calcula fiecare centimetru pătrat, astfel încât să poți obține funcționalitate, ergonomie și confort.

Materialele implicate în construcția mobilei

Modul în care este construit un dulap are un mare impact asupra prețului acestuia. Dulapurile de calitate pot atribui jumătate sau mai mult din costul lor procesului de construcție. Corpurile de bucătărie sunt rezultatul unei combinații de procese manuale și mecanice implicate în procesul de fabricație. Producătorul folosește adesea tehnici speciale sau brevetate care îl diferențiază de concurenții săi și pentru care deține o exclusivitate, reflectată în prețul de achiziție.

Bucătăriile Prowest pot fi realizate în stil clasic sau modern, din materiale precum PAL melaminat, MDF melaminat și MDF vopsit, cu o bună calitate, asigurând rezistență și durabilitate.

Fronturile din MDF vopsit și frezat oferă o gamă variată de nuanțe și sunt o opțiune estetică și durabilă. Pentru blaturile de bucătărie, există opțiuni precum quartzul compozit, ceramica porțelanată sau PAL-ul melaminat, fiecare cu avantajele sale. Quartzul compozit și ceramica porțelanată sunt materiale premium, rezistente la căldură, pete și zgârieturi, și permit montarea chiuvetei sub blat, pentru un aspect unitar și o întreținere ușoară. Totodată, acestea oferă o suprafață igienică și antibacteriană

Accesoriile premium, precum balamalele BLUM cu amortizare și glisierele Blum Tandembox cu amortizare, contribuie la funcționalitatea și durabilitatea mobilei și influențează prețul execuției. La Prowest găsești, de asemenea, chiuvete și bateriile de bucătărie disponibile în diverse variante, iar electrocasnicele pot fi alese dintr-o gamă variată de la producători renumiți.

Ca importator principal de lastre de quartz compozit și ceramica porțelanată, Prowest îți pune la dispoziție o gamă variată de materiale, în diferite finisaje și nuanțe, la cele mai bune prețuri de pe piață. De asemenea, pachetele care includ mobilierul de bucătărie și blatul din quartz compozit beneficiază de discounturi speciale. Vei putea profita astfel de o soluție completă și avantajoasă pentru amenajarea bucătăriei și de diminuarea costurilor totale.

Design adaptat celor mai recente tendințe în mobila de bucătărie

Cu Prowest, experiența amenajării bucătăriei poate fi un proces plin de satisfacții pentru tine. Vei putea alege orientativ din gama de mobilier de bucătărie clasic sau din gama de mobilier modern. Poți încerca designul impecabil și luxos, cu finisaje decorative ale dulapurilor clasice, nuanțele ușor de integrat în orice spațiu, indiferent de dimensiuni și luminozitate, de stilul închis sau deschis al bucătăriei.

Combinațiile îndrăznețe ale stilului modern propuse de Prowest îți pot transforma bucătăria în spațiul mult-visat, cu toate facilitățile integrate și îmbinări inedite de texturi, nuanțe și materiale.

Pe lângă costul dulapurilor în sine, este important să luați în considerare și costurile de instalare atunci când vă repartizați un buget pentru dulapuri de bucătărie personalizate.

Dulapurile custom-made necesită, de obicei, o instalare profesională pentru o potrivire și o aliniere corespunzătoare în spațiu. Costul instalării va depinde de factori precum complexitatea designului, dimensiunea bucătăriei și locația casei sau apartamentului tău.

Pentru orice configurație, orice stil de mobilier ales și orice materiale preferate, vei beneficia de servicii complete, de la consultanță și proiectare 3D la livrare și montaj la locația dorită, astfel încât să poți obține ambientul și funcționalitatea dorită în bucătăria ta, la cele mai convenabile costuri.

Articolul precedent Ce alegi pentru un interior modern și elegant: lastră marmură sau ceramică?
Urmatorul articol Amenajarea băii: De ce sunt preferate căzile de baie din acryl?

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii