Ce alegi pentru un interior modern și elegant: lastră marmură sau ceramică?

Proiectele de design interior contemporan abundă în materiale de calitate, ușor de întreținut și cu aspect uniform și echilibrat. Acestea au o estetică plăcută, dar îndeplinesc și cerințe exigente de funcționalitate și durabilitate.

Lastrele îndeplinesc toate aceste criterii și de aceea sunt o opțiune tot mai dorită în modernizarea băilor, bucătăriilor și în proiectele de amenajări exterioare. Te invităm să descoperi ce tipuri de lastre există și ce să alegi pentru a realiza amenajări moderne și spectaculoase, atât în locuințe, cât și în alte spații.

Ce sunt lastrele și de ce sunt atât de populare în prezent?

Lastrele sunt plăci mari și plate din diverse materiale: marmură, granit, quartz, ceramică porțelanată etc. Ele sunt utilizate în diverse proiecte de design interior sau exterior, având în vedere că au diferite dimensiuni și grosimi și sunt prelucrate și lustruite astfel încât să aibă un aspect finit impecabil.

Una dintre cele mai populare întrebuințări ale lastrelor este în blaturi de bucătărie sau blat de baie, dar mai sunt și altele: plăci pentru pardoseală, placarea fațadelor, placarea treptelor și a pervazurilor. Proprietarii au de ales, de regulă, între: lastră ceramică, lastră marmură sau lastră quartz, materialele având caracteristici și avantaje care le fac să fie o alegere bună în diverse situații și proiecte.

Lastra ceramică este rezistentă și ușor de întreținut

Ceramica porțelanată este un material modern și versatil, care a devenit tot mai popular în proiectele de design. O lastră ceramică porțelanată este rezistentă la zgârieturi, umiditate, pete și alte pericole care pot apărea, fiind ideală în: băi, bucătării și în încăperile cu trafic intens. 

Un alt avantaj de care te vei bucura dacă optezi pentru o lastră ceramică în casa ta este varietatea de design-uri, culori si texturi, o varietate ce-ți permite să-ți personalizezi spațiul în funcție de ceea ce-ți dorești. Poți utiliza  aceste lastre atât în spațiile închise (blat de bucătărie, blaturi de baie, pardoseli), cât și la exterior (placarea treptelor și fațadelor), pentru că materialul este rezistent la temperaturi ridicate și la condițiile dure de mediu.

În plus, lastra din ceramică porțelanată este mai ieftină decât o lastră din marmură. Așadar, te poți bucura de aspectul ei premium la un preț accesibil, ceea ce este de dorit pentru toți proprietarii, mai ales pentru cei care nu au bugete foarte mari pentru amenajarea sau renovarea unui spațiu.

De asemenea, nici întreținerea unei lastre din ceramică nu este costisitoare sau dificilă. Materialul necesită o curățare regulată cu apă și detergent obișnuit.

Colecții variate de lastre ceramice la Prowest

La Prowest există colecții variate de lastre ceramice, dintre care amintim doar trei.

Calacatta Gold

Sunt lastre caracterizate printr-un aspect premium, cu fond alb și cu o venatură care poate avea tonuri de bej și maro. Lastrele din această colecție sunt ideale pentru decorurile moderne și clasice. Poți realiza din ele: blat de baie, blaturi pentru mese, glafuri pentru ferestre, lavoare din ceramică, placarea treptelor interioare sau exterioare etc.

Ombra di Caravaggio

Este o colecție de lastre ceramice cu venatură în nuanțe alb-ruginii și cu un efect de marmură. Cu ajutorul acestor lastre se poate accentua mobila de bucătărie și se poate obține un look armonios și deosebit de elegant.

Taj Mahal

Această lastră are un finisaj lucios și mat și este caracterizată printr-o suprafață luminoasă, crem-beige, și cu venatură care se apropie de piatra naturală. Poate fi utilizată în placările pereților, în blaturi de baie, blaturi de bucătărie, recepții și în multe alte proiecte. 

Lastră marmură – pentru amenajări luxoase

Frumusețea și eleganța naturală a marmurei sunt incontestabile. Marmura a fost și este un element esențial în amenajările interioare. De la templele antice din Roma și Grecia și până la palatele regale și catedralele zilelor noastre, marmura a fost folosită pentru a crea spații elegante și impresionante. Marmura continuă să fie un material popular și în designul locuințelor, fiind utilizată pentru pardoseli, pereți, blaturi de bucătărie și multe altele, aducând un aer rafinat și special. 

 

O lastră din marmură este însă mai scumpă și mai pretențioasă decât una din ceramică. Lastra din ceramică are calități superioare în ceea ce privește durabilitatea  și rezistența la: temperaturi extreme, raze UV, șocuri, zgârieturi, pete. Având în vedere că o lastră din ceramică porțelanată este mai rezistentă în fața razelor UV, este o opțiune mai bună decât cea din quartz, de exemplu, pentru pervazuri și scări exterioare. 

Colecție impresionantă de lastre la Prowest 

Prowest dispune de o colecție variată de lastre de ceramică porțelanată. Materia primă din care sunt produse aceste lastre pentru blaturi sau pentru alte aplicații provine de la un brand renumit în domeniu: Fondovalle. Lastrele sunt astfel realizate din material de calitate superioară și sunt prelucrate în cele mai bune condiții, cu ajutorul unor echipamente de ultima generație. Pe lângă proiectarea și execuția lastrelor, oferim și servicii adiacente: consiliere, măsurători la fața locului, livrare și montaj, astfel încât să te bucuri de blaturi de bucătărie și baie impecabile.

Pe lângă lastrele din ceramică, îți punem la dispoziție și lastre din quartz. Prowest este importator direct și distribuitor autorizat în România al Belenco, producătorul de quartz compozit care activează de peste 15 ani în această industrie. În oferta de lastre din quartz a Prowest se află numeroase nuanțe, din care peste 100 sunt tot timpul în stoc.

Urmatorul articol Cum se calculează costul mobilei de bucătărie pe comandă?

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii