Cum îți poate simplifica viața un blat de bucătărie termorezistent?

Într-o bucătărie, unul dintre cele mai importante elemente este blatul, pentru că pe el se toacă alimentele, se prepară mâncărurile și se așază diverse instrumente sau electrocasnice mici (robot de bucătărie, aparat de cafea, cuptor cu microunde). 

De aceea, blatul trebuie să fie de calitate superioară și termorezistent, având în vedere că suprafața sa intră în contact cu alimente, tigăi și vase fierbinți. Un blat rezistent la temperaturi ridicate își va menține aspectul plăcut, indiferent de activitățile din bucătărie în care este implicat.

Din ce este confecționat blatul de bucătărie termorezistent?

Blaturile termorezistente pot fi realizate din ceramică, marmură sau din quartz compozit (granit). Fiecare dintre aceste materiale are avantajele sale și se recomandă în locuințele contemporane.

Un blat din quartz compozit este prelucrat cu atenție, ceea ce îi conferă o finețe deosebită și caracteristici excelente pentru orice bucătărie. Astfel, pe lângă suprafața rezistentă la temperaturi ridicate, fără a se deteriora sau a se deforma, blatul din quartz se mai remarcă și prin rezistența la zgârieturi, șocuri și substanțe chimice, precum și prin întreținerea ușoară.

Blat de Bucătărie din Quartz Compozit - Daphne Crack

Blatul din ceramică porțelanată este elegant și versatil, dar puțin mai fragil decât cel din quartz, deci poate fi mai susceptibil la fisuri sau ciobiri, în cazul unui impact puternic. Un astfel de blat este o atracție în orice bucătărie, alături de mobila, chiuveta și celelalte decorațiuni. Așadar, și el este o opțiune excelentă pentru bucătăriile moderne și confortabile, fiind practic și ușor de întreținut.

Dacă optezi pentru un blat de bucătărie din marmură, trebuie să știi că acest material este mai scump. Frumusețea și eleganța unui blat de marmură nu sunt de contestat, însă el necesită o întreținere mai atentă în comparație cu alte materiale.

Tipuri de blaturi termorezistente din oferta Prowest

Vei găsi trei tipuri de blaturi termorezistente în oferta noastră: din quartz compozit, din ceramică și din gama Cosmolite.

Blaturi din quartz compozit

Blaturile din quartz compozit sunt cunoscute pentru durabilitatea lor excepțională. Acest material este rezistent atât la căldură, cât și la zgârieturi, lovituri și substanțe chimice, astfel că blatul tău va arăta impecabil chiar și după ani de folosire intensă. 

La Prowest, dispunem de o gamă vastă de blaturi din quartz, cu diverse finisaje: mate, lucioase, texturate și cu diverse design-uri: marmorat, uni, cu sidef, metale, cristale etc. Și nuanțele blaturilor din quartz sunt variate, astfel încât să-ți poți alege varianta perfectă, pentru a se potrivi cu stilul casei și a se integra perfect în decorul bucătăriei.

Dacă preferi mobila elegantă și rafinată în bucătărie, poți opta pentru blatul Royal Black, un quartz exclusivist, de culoare neagră, și cu un finisaj premium tip marmură Calacatta, cu suprafață lucioasă. Blatul este brăzdat de o venatură alb-gri, care îi conferă o eleganță aparte. 

Blat de Bucătărie din Quartz Compozit - Royal Black

Îți plac mai mult nuanțele deschise și luminoase în bucătărie? Atunci îți recomandăm modelul Carrara Bella, un quartz care se aseamănă cu marmura naturală și cu un fond alb sidefat, cu o venatură gri.

Blat de Bucătărie din Quartz Compozit - Carrara Bella

Blaturi din ceramică

Și blaturile din ceramică sunt o opțiune bună într-o bucătărie. Ceramica este de asemenea un material termorezistent și care se comportă bine în fața zgârieturilor. În plus, și blaturile din ceramică sunt disponibile în diverse modele și design-uri. 

Din această categorie, se remarcă blatul Meraki, o ceramică albă, ce este brăzdată de o venatură în nuanța gri-ului ciment. Acest blat este disponibil în finisaje lucioase sau mate și se poate instala atât la interior, cât și la exterior, fiind rezistent la temperaturi înalte, îngheț sau raze UV.

Blat de Bucătărie din Ceramică - Meraki

Descoperă chiar acum întreaga gamă de blaturi din ceramică porțelanată de la Prowest!

Blaturi din Cosmolite

Mai există o gamă de blaturi de bucătărie în oferta Prowest: Cosmolite. Acest material este inovator și este realizat de producătorul Stone Italiana, fiind obținut din reciclarea unor minerale. Sunt diverse blaturi Cosmolite, organizate în cinci colecții. Fie că preferi designul contemporan sau pe cel clasic, vei găsi elemente care să se potrivească exact cu stilul tău, cu mobila și cu designul casei. 

Blaturi de calitate, pentru o viață confortabilă

Blaturile din portofoliul Prowest sunt realizate din lastre de calitate superioară și cu un aspect impecabil și modern. Faptul că sunt rezistente la temperaturi ridicate te ajută să manipulezi cu ușurință și fără griji vasele fierbinți, în timpul preparării mesei, fără teama că mobila se va deteriora, păta sau decolora.

Un material termorezistent (quartz sau granit) este durabil, inclusiv într-o bucătărie utilizată intens, rezistând inclusiv la zgârieturi. În plus, un astfel de blat este ușor de curățat, doar cu o cârpă curată, umezită în apă caldă și un detergent blând, simplificându-ți viața și ajutându-te să te bucuri de confort și relaxare în momentele petrecute acasă. 

Un blat din quartz (blat de granit) este non-poros, ceea ce înseamnă că nu permite pătrunderea bacteriilor sau a mucegaiului. Astfel, te vei bucura de un mediu igienic în bucătărie. În plus, aceste blaturi, fie că sunt din granit, ceramică porțelanată sau alte materiale termorezistente, sunt disponibile în numeroase modele și finisaje, pentru a crea un aspect unitar și o atmosferă plăcută acasă.

Urmatorul articol Ce alegi pentru un interior modern și elegant: lastră marmură sau ceramică?

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii