Cosmolite, material revoluționar pentru un blat de bucătărie modern, durabil și elegant

Confortul și calitatea sunt cuvinte de ordine în familiile zilelor noastre. Oamenii caută să-și facă viața mai ușoară și să salveze timp prețios pe care să-l petreacă unii cu alții, în loc să stea mult timp în bucătărie sau făcând alte sarcini casnice. De aceea, multe dintre articolele de mobilier și accesoriile care utilează locuințele moderne trebuie să exceleze la sustenabilitate, calitate și versatilitate. 

Este și cazul blaturilor de bucătărie, pe care utilizatorii le vor din materiale premium, durabile și ușor de întreținut. Un astfel de material este Cosmolite, care impresionează prin funcționalitate, estetică și sustenabilitate, fiind o alternativă cu un raport calitate-preț competitiv la blaturile din quartz, ceramică sau marmură.

Ce este Cosmolite, materialul revoluționar pentru blaturi de bucătărie?

Cosmolite®‍, cunoscut și sub numele de „Materia Nuova” este un material revoluționar creat de Stone Italiana. Acest material nu conține quartz și este produs din reciclarea diverselor minerale. El reflectă angajamentul renumitului producător italian în ceea ce privește producția sustenabilă și reducerea impactului asupra mediului înconjurător, dar fără a face rabat de la estetică sau funcționalitate.

A rezultat un material cu efecte vizuale puternice, cu un finisaj fără cusur și care menține o igienă perfectă în zona de lucru din bucătărie. Aceste blaturi, realizate din lastre de Cosmolite, sunt produse premium, ușor de întreținut, care nu se zgârie ușor și care nu doar că au o durabilitate de invidiat, fără să se deterioreze, dar își și mențin aspectul impecabil pe termen lung.

Ce avantaje au aceste blaturi de bucătărie

Sunt câteva aspecte care fac ca blaturile de bucătărie din Cosmolite să exceleze. Iată care sunt acestea:

Durabilitate ridicată

Blaturile Cosmolite sunt foarte rezistente la pete și zgârieturi, ceea ce înseamnă că reprezintă o alegere inspirată pentru bucătăriile unde se gătește des și unde suprafețele sunt expuse uzurii constante.

Siguranță și igienă

Materialul este absolut sigur pentru contactul direct cu alimentele, fiind igienic și de calitate. De aceea, vei putea menține în bucătărie un mediu curat și sănătos. 

Estetică deosebită

Blaturile Cosmolite sunt disponibile într-o gamă variată de culori și texturi, oferindu-ți libertatea de a alege designul care se potrivește cel mai bine în locuința ta. De la nuanțe luminoase și elegante, la blaturile cu aspect de piatră, nu vei da greș în alegerea produselor potrivite pentru casa ta, indiferent de stilul abordat.

Sustenabilitate

Fabricate din minerale 100% reciclate, blaturile din Cosmolite promovează un stil de viață eco-friendly. Alegând aceste blaturi contribui la protejarea mediului înconjurător și la reducerea deșeurilor. 

Întreținere ușoară

Întreținerea blaturilor Cosmolite este una foarte ușoară, pentru că materialul este non-poros și nu permite infiltrarea lichidelor sau a murdăriei în suprafața sa, fiind necesară ștergerea cu o cârpă moale sau un burete, apă caldă și săpun lichid delicat, evitând detergenții abrazivi.

Modele de blaturi pe care să le alegi pentru bucătăria ta

La Prowest, dispunem de numeroase modele de blaturi de bucătărie din care poți alege pentru un interior deosebit. Iată colecțiile de blaturi din Cosmolite, pentru bucătării moderne și elegante:

  • Colecția Planet este o colecție tradițională care se potrivește de minune în interioarele cu un design actual și cu atenție la detalii. Un produs din această colecție pe care îl poți alege pentru bucătăria ta este Cosmolite White Planet, care are un aspect de piatră, pe fundal alb-crem și cu o amprentare gri, fiind disponibil în finisaj lucios sau mat; 
  • Colecția Cosmo – se remarcă printr-o textură originală și este potrivită pentru casele care se caracterizează prin unicitatea stilului. Cosmolite Cosmo este disponibil atât în finisaj lucios, cât și mat și este un blat care se face remarcat, având un aspect de piatră, pe fond negru și cu o granulație în tonuri alb-crem. Textura „înstelată” a acestei colecții evocă magia universului și a Căii Lactee;
  • Colecția Meteor oferă nuanțe naturale, de la deschis la întunecat: Meteor Ice, Meteor Light, Meteor Dark. Se remarcă prin efectul elegant și atemporal de piatră; 
  • Colecția K-Star vine cu un aspect fresh și surprinzător. Blatul Stargreen are un aspect de piatră, pe un fond verde-gri antracit și cu o pigmentație accentuală, fiind excelent în bucătăriile contemporane;
  • Colecția Venantis impresionează prin blaturile care reinterpretează modelele de quartz sau ceramică tip calacatta într-o manieră ecologică. Un exemplu este blatul White Teti, în nuanța alb-beige, brăzdat de o venatură subțire maronie. Acest blat este disponibil atât în finisaj lucios, cât și mat.

Blaturile Cosmolite reprezintă o alegere inteligentă pentru că sunt rezistente la zgârieturi, ciobiri sau pete și au o longevitate excepțională. În plus, sunt ușor de întreținut și sunt perfecte pentru bucătăriile în care se gătește intens. Suprafața lor non-poroasă previne acumularea bacteriilor și murdăriei, contribuind la un mediu de lucru curat și sănătos.

Plăcile de Cosmolite sunt realizate cu tehnologie de ultimă generație, pentru a oferi o calitate superioară și pentru un efect vizual unic și fără cusur. Această caracteristică imprimă nu doar o frumusețe aparte acestor blaturi, ci și o funcționalitate superioară, pentru ca tu și familia ta să vă bucurați de confort și inovație în bucătărie.  

Articolul precedent Blaturi de bucătărie din quartz - Secretul pentru o locuință modernă și practică
Urmatorul articol Cum îți poate simplifica viața un blat de bucătărie termorezistent?

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii