Amenajarea băii: De ce sunt preferate căzile de baie din acryl?

Pe lângă dușurile frecvente, baia în cadă este importantă nu numai din perspectiva igienei corporale, ci este o expresie a confortului și relaxării, care îți poate oferi momente inegalabile de răsfăț. Acestea depind însă și de alegerea unei căzi de baie potrivite nevoilor tale, spațiului disponibil și stilului de amenajare. 

Căzile de baie din acryl au câștigat o popularitate uriașă în rândul proprietarilor de apartamente și case, care se confruntau în urmă cu decenii cu dificultatea reamenajării camerei de baie, din cauza căzilor masive din fontă. Astăzi poți conta pe căzi baie moderne realizate din foi acrilice formate în vid și întărite cu fibră de sticlă. O cadă din fontă, odată instalată, cu greu mai putea fi înlocuită la cele câteva sute de kilograme pe care le cântărea. În schimb, o cadă din acryl este ușoară și prezintă o serie de avantaje importante la utilizare. 

Căzile de baie din acryl sunt accesibile

Dacă nu ai un buget foarte generos, dar dorești totuși să îți amenajezi o baie modernă echipată după toate standardele de confort, o cadă acrilică poate fi soluția potrivită pentru buzunarul tău. Se montează ușor și poate face ca piesa centrală a camerei de baie să arate luxos, elegant sau inedit, în funcție de forma aleasă, de mărimea căzii și de poziționarea ei. Poți opta pentru căzi mici în spațiile reduse, cum ar fi băile de apartament, sau pentru căzi spațioase, în care să te simți ca la un centru spa, fără a investi prea mult în această piesă.

cada baie colt

Căzile de baie acrilice au o rezistență crescută și se întrețin ușor

Căzile de baie acrilice sunt foarte durabile. Deși au o greutate redusă, iar pereții sunt mai subțiri decât ai unei căzi din fontă, căzile acrilice nu vor dezvolta fisuri. Acest lucru este extrem de important, numai dacă te gândești că o fisură în cadă poate duce la o scurgere generatoare de pagube și multe neplăceri.  

Acrylul este un material neporos care nu absoarbe apa. Ca urmare, cada acrilică nu se crapă și nu se deformează în timp. Cu eforturi mici de curățare și o întreținere standard, o cadă din acryl va arăta ca nouă pentru o perioadă lungă de timp. Se curăță cu o lavetă moale, neabrazivă și produse blânde, cu o consistență lichidă, fără granule. Zgârieturile minore pot fi îndepărtate cu pastă de dinți cremoasă, neabrazivă. Pentru cele de profunzime, este bine să apelezi la un specialist, care va îndepărta urmele utilizând un șmirghel de granulație foarte mică.

Căzi de baie cu greutate redusă înseamnă cheltuieli mai mici de instalare

În comparație cu alte căzi, căzile de baie acrilice sunt foarte ușoare. Astfel, căzile din fontă sunt foarte grele și cântăresc în medie 300 de kilograme. Căzile acrilice cântăresc în jur de 75 de kilograme. De aceea, aceste căzi pot fi ușor de transportat și de instalat fără un suport suplimentar pe podea. În unele cazuri, căzile din fontă nu pot fi instalate în băile de la etajele superioare din cauza greutății lor uriașe. Așadar, marea majoritate a proprietarilor aleg să cumpere căzi acrilice pentru a evita orice problemă de instalare.

cada baie

Greutatea unei căzi din fontă este probabil cel mai grav dezavantaj care îi face pe oameni să refuze instalarea acesteia. Deplasarea acestei căzi este extrem de dificilă. De obicei, este nevoie de mai multe persoane. Iar dacă în viitor apar unele probleme de instalații sanitare și cada din fontă trebuie să fie îndepărtată, reparația va fi și ea mai dificilă. Evident, o cadă acrilică este o opțiune mai bună dacă greutatea căzii contează cu adevărat pentru tine.

Cum se simte o cadă acrilică în timpul băii?

Când vine vorba de alegerea unei căzi de baie, proprietățile de reținere a căldurii reprezintă un alt criteriu demn de luat în considerare. După cum s-a menționat deja, o cadă acrilică are o suprafață netedă și neporoasă, ceea ce face ca atingerea ei să fie plăcută.

Această suprafață poate păstra apa caldă pentru o perioadă mai lungă de timp în comparație cu unele alte suprafețe de cadă. De asemenea, față de alte materiale, acrylul are o căldură specifică apropiată de temperatura ambientală, deci nu va exista un șoc termic la contactul pielii cu pereții căzii. O cadă acrilică îți oferă posibilitatea de a te cufunda în apă caldă cât mai mult timp posibil, fără a aștepta prea mult pentru omogenizare și fără a adăuga prea multă apă fierbinte.

Alege din varietatea de forme și dimensiuni la căzile de baie din acryl, din magazinul ProWest!

Acrylul este un material ușor de modelat, de aceea varietatea de modele și dimensiuni pentru căzile acrilice este impresionantă. La ProWest, oferta de căzi include modele cu design simplu, care se pot completa cu picioare sau panel lateral ori frontal, căzi care se montează la adâncime în podea, de formă dreptunghiulară, cu margini drepte sau rotunjite, căzi pe colț și căzi ovale. Acestea se aleg în funcția de configurația spațiului și de dimensiunile băii. 

Dacă dorești o cadă spațioasă, care să nu ocupe mult loc în baie, optează pentru amplasarea pe colț. Tendințele moderne în amenajare privilegiază și instalarea băii în adâncimea podelei, astfel încât ai senzația plăcută a unui lac în mijlocul naturii. În cadrul unui design cu elemente din lemn, senzația este cu adevărat specială.

Alege din oferta magazinului ProWest cada ideală pentru nevoile tale și ale familiei tale, pe care să o poți integra perfect, ținând cont de cele mai recente tendințe în amenajările de interior și în funcție de dimensiunile camerei de baie. Poți transforma experiența băii în momente de relaxare și confort cu o cadă potrivită, astfel încât să ai propriul spa la tine acasă.

 

Articolul precedent Cum se calculează costul mobilei de bucătărie pe comandă?
Urmatorul articol Cadă baie freestanding, o soluție pentru amenajarea băii

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii