Cum alegi mobilierul de bucătărie pentru garsonieră?

Alegerea mobilierului de bucătărie pentru o casă de mici dimensiuni este întotdeauna o decizie dificilă, mai ales în contextul în care aceasta trebuie să fie în ton cu restul mobilei din apartament, dacă vorbim de o bucătărie open space, de exemplu. În situația în care totuși bucătăria este o camera separată, este foarte posibil că aceasta să fie un spațiu redus, deci avem nevoie de un mobilier care să ofere îndeajuns de multe locuri de depozitare. Într-o garsonieră, spațiul alocat mobilei trebuie gândit într-un mod calculat, așa încât să încăperea să rămână destul de spațioasă și de primitoare. În cele ce urmează, am pregătit un material care să vă inspire atunci când alegeți mobilierul pentru garsonieră, așa încât să faceți uz de spațiul din dotare într-un mod cât mai chibzuit.

Mobilier bucatarie înalt

Este important, în primul rând, să gândim practic și să nu încarcăm spațiul de piese de mobilier care nu sunt absolut necesare. Mai mult decât atât, trebuie să fim atenți la paleta de culori pe care o alegem, așa încât elementele din garsonieră să prezinte același stil, aceleași culori și aceeași temă, armonizate în mod plăcut. În aceeași măsură, este necesar să punem preț pe spațiile de depozitare într-o garsonieră, așa că și mobilierul de bucătărie are un cuvânt de spus în acest sens. De aceea, alegerea unui mobilier de bucătărie înalt poate fi o alegere înțeleaptă, întrucât acesta vă extinde spațiile de depozitare până la nivelul plafonului. O opțiune elegantă, care se va potrivi cu o gamă largă de tonuri și culori alese pentru mobilierul din garsonieră este mobilierul bucătăriei Modern MDPW19 cu fronturi din MDF melaminat bej și placări din PAL melaminat finisaj ferobronz. Pentru blatul din bucătărie, Prowest pune la dispoziție variante de blaturi din cuarț compozit, blaturi din ceramică porțelanată, blaturi din Pal melaminat. Pentru zona de chiuvetă prowest oferă chiuvete din inox sau, pentru un plus de eleganță, din curat, cu montare pe blat sau sub blat.

Într-un spațiu mic, este indicat să folosim culori deschise, deși aceasta regulă a fost de multe ori contestată. Nu este vorba numai de culorile folosite în încăpere, ci efectiv de piesele de mobilier la care apelăm, așa încât să redăm spațiului funcționalitatea pe care ne-o dorim. Un alt model ofertant pentru o bucătărie de garsonieră este modelul Modern MDPW17, realizat cu fronturi din MDF melaminat alb, în combinatie cu laterale aplicate finisaj lemn.

Mobilier bucatarie modular

Mobilierul modular ne da oportunitatea de a ne personaliza spațiul și de a alege exact piesele care să ne întregească bucătăria din ansamblul disponibil. Prowest are în gama de mobilier de bucătărie numeroase modele formate din corpuri modulare interschimbabile dar și din corpuri cu dimensiuni unice, customizate funcție de cerințele spațiului alocat. Combinația de gri și furnir stejar din modelul mobila de bucătărie Modern MDPW04 este discretă și plină de simplitate și naturalețe, dovedindu-se a fi o bună opțiune pentru bucătăriile restrânse din garsoniere. Pe lângă asta, ea se va remarca prin eleganță într-o garsonieră open space, care va permite un soi de libertate în alegerea unor corpuri de mobilier compatibile cu această combinație. Oferind personalitate și stil încăperii, mobilierul modular este varianta ideală pentru spațiile mici, atunci când vrem să alegem doar piesele de care avem nevoie în amenajarea bucătăriei.

Pe lângă folosirea eficienta a spațiului, și încastrarea electrocasnicelor în mobila de bucătărie este un aspect important. Dacă electrocasnicele vor fi așezate de sine stătător în interiorul bucătăriei, este posibil să obținem o amenajare haotică, fară un aspect unitar și ordonat, lucru de altfel vital într-o bucătărie mică.

Pentru mai multe idei în materie de mobila de bucatarie, Prowest te invită să explorezi modelele de mobilier de bucătărie disponibile, ținând cont că acestea pot fi realizate pe comandă, în funcție de spațiul de care dispui. A decora și amenaja o garsonieră în așa fel încât aceasta să fie aerisită, primitoare și spațioasă nu este o misiune imposibilă, trebuie doar să știi la cine să apelezi pentru consultanța și suport în acest sens.

Articolul precedent Mobila de bucatarie - clasica sau moderna
Urmatorul articol Ce culori se potrivesc pentru mobilierul de baie?

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii