Ce culori se potrivesc pentru mobilierul de baie?

Atunci când ne amenajăm baia, dar și când alegem mobilierul pentru aceasta, este recomandat să folosim culori plăcute, relaxante și care să nu iasă în evidență într-un mod strident. Acest aspect trebuie avut în vedere tocmai pentru crearea ambianței și pentru obținerea unui design armonios, indiferent de forma sau dimensiunile băii de care dispunem.

O baie modernă, care să țină cont de tendințele actuale în materie de amenajare și mobilare a băii, va inspira eleganță și minimalism, fără a încărca în niciun fel - vizual sau spațial - încăperea. Așadar, o astfel de baie se va axa pe conceptul de utilitate, punând accent pe o bună iluminare, fiind chiar de apreciat dacă în interiorul încăperii pătrunde lumina naturală.

Pentru a obține o baie modernă, este important sa mergem pe simplitatea, funcționalitatea si pe unicitatea designului și a decorului. În același timp, culorile cele mai apreciate vor fi cele care dau prestanță și prețiozitate băii, păstrând în continuare o notă minimalistă,  dar care să fie pe deplin pe gusturile noastre.

Noi, cei de la Prowest Stone avem o vastă experiență în acest domeniu și prin prisma acesteia putem recomanda o serie de culori ce pot fi folosite cu succes în decorarea și amenajarea băii. Cele mai în vogă nuanțe sunt: antracit, cappuccino, pergamo, bordeaux, alături de alb, maro și negru, care întotdeauna vor fi niște alegeri inspirate și de bun gust pentru aceste spații.  În cele ce urmează, vă vom oferi câteva sugestii de mobilier baie din magazinul nostru online și detalii care să vă ajute în procesul de amenajare a băii, în funcție de spațiul și de preferințele voastre.

Set baza mobilier + lavoar VELA 85 cm Antracit

O combinație perfectă de culori, lavoarul alb dreptunghiular, fixat pe o mască din material MDF vopsit antracit lucios, se potrivește unei băi decorate în diferite tonuri ale acestora, fără însă a încărca vizual spațiul. Acest set se potrivește deopotrivă unei băi de dimensiuni mici, dacă se vor păstra tonuri deschise pentru gresie și faianță pentru a da iluzia unui spațiu mai larg, dar și unei băi mai generoase, pe care o putem amenaja și decora cu mai multă libertate.

Această bază de mobilier se găsește în mai multe nuanțe lucioase, materialul fiind destinat special mediului umed din baie, dispunând de două sertare spațioase pentru depozitare. Se va monta suspendată pe perete, la distanță față de pardoseală, în acest caz toate țevile sau racordurile de scurgere vor fi ascunse vederii.

Acest set de bază mobilier și lavoar permite încadrarea într-o combinație de nonculori pentru care variantele de design și amenajare sunt nenumărate. Vă veți bucura astfel de o baie elegantă și somptuoasă, fără prea mult efort sau alte artificii decorative.

Set baza mobilier + lavoar PORTO 65 cm Alb

Pentru o baie îndrăzneață, care poate fi decorată și în funcție de cele mai năstrușnice idei în materie de culori pentru gresie sau faianță, puteți opta pentru un set de bază mobilier de culoare albă cu un lavoar alb. Acestea se vor plia pe orice spațiu disponibil, chiar și pe unul mai restrâns, creând impresia unei băi aerisite, spațioase. În sprijinul acestei iluzii optice, pentru ideea de spațiu mai generos este indicat să optăm pentru gresie și faianță de aceeași culoare cu mobilierul. Elementele de decor vor personaliza încăperea și o vor transforma într-una plăcută și care menține o notă de curățenie perfectă, așa cum este de altfel firesc într-o baie.

Dacă totuși ați prefera același mobilier suspendat dar pe altă nuanță, acest model se găsește și în alte 5 nuanțe lucioase, alb, maro, cappuccino, antracit și bordeaux. Țineți însă cont de o regulă foarte importantă, aceea de a îmbina culori care să se potrivească per ansamblu și care să nu deranjeze din punct de vedere vizual.

La Prowest Stone vă stăm la dispoziție atât cu mobilier din baie de calitate superioară, cât și cu servicii de asistență în alegerea celor mai potrivite materiale și culori pentru baia voastră. Nu ezitați să ne contactați pentru rezultate de excepție, durabile și de efect pe termen lung în ce privește mobila din baie.

Articolul precedent Cum alegi mobilierul de bucătărie pentru garsonieră?
Urmatorul articol Blat de baie din granit vs Blat de baie din quartz - idei si sfaturi practice montaj si alegere

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii