Despre Dekton

Dekton, este un material ultracompact, inovatie recenta a companiei Cosentino, care este compus dintr-un amestec sofisticat de materii prime folosite in tehnologiile de ultima generatie din domeniul fabricarii suprafetelor din sticla, portelan si quartz compozit.

Dekton este obtinut cu ajutorul TSI - Tehnologia Particulelor Sinterizate - proces de inalta tehnologie care reprezinta o vesrisune accelerata a schimbarii metamorfice pe care o sufera piatra naturala atunci cand este supusa temperaturilor si presiunii ridicate de-a lungul a mii de ani.

Aceasta tehnologie unica sintetizeaza proceduri cu adevarat inovatoare din cele mai avansate industrii, fiind capabila sa genereze un material revolutionar, cu structura ultra-compacta. Porozitatea zero si lipsa micro-defectelor care pot provoca tensiuni sau puncte slabe, sunt consecinte directe ale procesului de sinterizare si ultra-compactare, aceste doua mari calitati marcand diferenta esentiala dintre Dekton si celelalte materiale complementare.

Avantajele Dekton:

1 Rezistenta inalta la razele UV - Dekton are o rezistenta ridicata la razele ultraviolete, ceea ce-l face un material perfect atat pentru uz interior cat si pentru exterior. Suprafata lui nu va fi afectata si isi va mentina impecabila culoarea si stralucirea in timp.

2 Rezistenta ridicata la foc si caldura - Dekton suporta temperaturi inalte fara sa se arda, crape sau sa-si schimbe aspectul suprafetei. Oale, cratite, tavi si tigai incinse pot fi puse pe suprafata blatului de bucatarie fara sa existe pericolul vreunei deteriorari.

3 Rezistenta la pete - Dekton este un material complet rezistent la pete. Chiar si cele mai incapatanate pete, generate de cafea, vin, rugina, markere etc sunt foarte usor de indepartat de pe suprafata. In plus, datorita lipsei oricarui fel de rasina din compozitie, rezistenta chimica a Dektonului este net superioara cuartului compozit sau altor suprafete. Astfel, produsele de curatare puternice cu inalbitori, degresantii pentru cuptoare si plite nu vor afecta Dekton.