La ce înălțime se montează chiuveta de bucătărie?

Află detalii pe care trebuie să le cunoști pentru a avea o bucătărie ergonomică!

Închide ochii și gândește-te cât timp petreci în bucătărie. Acum imaginează-ți cât de mult din acest timp îl petreci zăbovind și aplecându-te deasupra chiuvetei. În ciuda faptului că, dintr-un motiv sau altul, suntem obișnuiți cu disconfortul în bucătărie și îl acceptăm din motive necunoscute, este important să ne amintim că lucrul deasupra unei chiuvete ar trebui să fie fizic nedureros și eficient. Mai degrabă decât să îți forțezi spatele și brațele să îți contorsionezi corpul în poziții care mai de care mai creative, o chiuvetă bucătărie ar trebui să fie montată la un nivel la care corpul tău se simte confortabil în mod natural.

Chiuvetele și adâncimea bazinului

Când vine vorba de suprasolicitarea spatelui, a umerilor și a brațelor, adâncimea chiuvetei joacă un rol esențial. Este important să pornești de la premisa că vei lucra în partea de jos a chiuvetei, nu doar că o vei folosi ca suport pentru acumularea de vase. Prin urmare, o chiuvetă nu ar trebui să fie niciodată atât de adâncă încât utilizatorul să trebuiască să se aplece pentru a accesa ceva din partea de jos. După cum probabil ai bănuit deja, acest lucru se va baza pe nevoile și fizicul fiecărui utilizator în parte.

chiuveta de bucatarie

Set Schock Formhaus D-200 + baterie Cosmo

 

Deși nu există o formulă perfectă pentru a identifica o adâncime ideală a chiuvetei, chiuvetele sunt montate de obicei la aproximativ 90 de centimetri de la podea și pot avea o adâncime cuprinsă între 15 și 30 de centimetri, majoritatea chiuvetelor moderne oscilând între 20 și 25 de centimetri.

Chiuvetele se montează în funcție de nevoile fiecărui utilizator

Se pot face calcule mai specifice în corelație cu înălțimea fiecăruia. O chiuvetă puțin adâncă, de 10 până la 20 de centimetri va fi cea mai confortabilă opțiune pentru cei care sunt fie scunzi (1,70 m sau mai scunzi), fie foarte înalți (1,80 m sau mai înalți). Acest tip de chiuvetă va permite ambelor tipuri de persoane să atingă partea de jos a chiuvetei fără a fi nevoiți să se aplece sau să întindă prea mult. Persoanele cu înălțimea cuprinsă între 1,70 și 1,80 m vor regăsi cel mai mare confort în chiuvetele cu adâncimea de 20 până la 25 de centimetri.

chiuveta bucatarie

Set Schock Manhattan D-150S + baterie Epos EXT

Cum montăm chiuvetele pentru un plus de ergonomie?

Obținerea adâncimii perfecte va deriva atât din modelul chiuvetei în sine, cât și din metoda de instalare. În cazul chiuvetelor montate sub blat, blatul va adăuga, de obicei, între 2.5 și 5 centimetri la adâncimea finală a chiuvetei. Prin urmare, înainte de a monta chiuveta, este esențial să iei în considerare modul în care intenționezi să o integrezi în designul bucătăriei și ce alte materiale vei folosi pentru a completa montajul acesteia.

Principiile ergonomice ar trebui să se afle în centrul fiecărui design de bucătărie, inclusiv în montajul chiuvetei și amplasarea electrocasnicelor. Prin urmare, având în vedere aceste elemente, gândește pe termen lung și ia în calcul inclusiv provocările care apar în utilizarea zilnică a chiuvetei. Printr-o proiectare atentă a bucătăriei, aceste inconveniente pot fi eliminate. Și nu uita că nevoile vor fi diferite pentru fiecare utilizator în parte, așa că va trebui să adopți o soluție potrivită pentru toți membrii familiei.

 

Articolul precedent Renovare bucătărie cu buget redus: Sfaturi și trucuri pentru a economisi bani
Urmatorul articol Cabina duș: Sfaturi pentru o alegere perfectă în amenajarea băii tale

Spune-ti parerea

Mesajele necesita aprobare inainte de publicare

*Campuri obligatorii